niuta_s 19.05.09, 23:25 właśnie opanowałam na pamięć 6 kolejnych części Martynek, hitem jest martynka i wróbelek czytała dziś ze 100 razy... nonic poszerzam horyzonty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnyrobal Re: terro książkowy 19.05.09, 23:35 He he, ja za to po raz enty czytam Kubusia Puchatka, ale nie oryginalnego A. Milne tylko te disnejowskie szmatławe popłuczyny po tymże. Pięknie ilustrowane, trzeba przyznać, to i dzieć je chce a babcia kupuje...ja czytam... Ciekawe kto to tłumaczył, po pisane są po polskiemu, składnia i gramatyka - straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: terro książkowy 20.05.09, 09:15 Ja jestem na etapie obrazków ze zwierzątkami bo moja nie cierpi słuchania bajek, jak tylko zabieram się za czytanie dla niej, to wali po książce i mówi "nie". Chyba jeszcze muszę poczekać z czytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: terro książkowy 20.05.09, 10:20 Mikolaj nie lubi jak mu czytam.Wyrywa mi ksiazki i zamyka, mozemy tylko ogladac obrazki. A szkoda bo mamy calkiem ciekawa kolekcje. No coz, moze kiedys... Mikolaj (8.11.2006) Nie dawaj kobiecie rad. Nigdy nie dawaj jej niczego, czego nie moze nosic wieczorem... Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka_mocna Re: terro książkowy 20.05.09, 14:07 U nas czytanie też raczej wygląda na opowiadanie obrazków, niż na rzeczywiste czytanie tekstu, ale widzę, że to się powoli zmienia - już można młodej czytać bardzo prościutkie teksty, u nas ostatnio przerabiamy po 1000 razy Małą Księżniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
meduza_79 u nas co innego 20.05.09, 14:14 my po raz 593654 przerabiamy boba budowniczego. Marek dostał jedna książkę, z fajnymi obrazkami, jest tam z 5 krótkich opowiadań. Kupiłam mu ostatnio innego Boba, też z obrazkami i historyjkami, ale nie... ta nowa nie, tylko stara.. I dziś do snu mu po raz kolejny czytałam o bobie i walcu. Niedługo będę znała na pięć...)) Odpowiedz Link Zgłoś