inia1984 09.06.09, 02:58 dziewczyny, wieki tu nie pisałam, ale musze sie pochwalic w styczniu pojawi sie nasze 3 maleństwo czyli znów rocznikowo 2 lata choc w miesiącach będzie 21. dam rade nie? hihi serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malabru Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 08:44 Gratulacje! Ja tam wszystkim powtarzam, że z trójką jest łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
mamanadii Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 09:46 Planuje to ciebie dołaczyc, jak znowu mnie strach nie sparaliżuje to będziemy sie w tym miesiący starać. Albo inaczej starać sie nie bedziemy ale tez nie bedziemy sie zabezpieczać Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 10:46 a ja szczerze podziwiam, serio. Ja/my (choc na razie chyba bardziej ja trzeciego dziecka nie wykluczam, ale dopiero jak młodszy będzie miał ze trzy lata - jak już będzie bardziej samodzielny i lepiej śpiący. na razie jestem zbyt umęczona, żeby móc się cieszyć kolejną ciążą i noworodkiem. choć oczywiście gdyby się trafiło to byśmy kochali jak własne ; gratuluję i podziwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpiap Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 12:56 Inia gratuluję i zarazem podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 17:25 już gdzieś tam gratulowałam ale jeszcze raz najlepszego i podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 20:44 gratuluję i podłączę się pod wątek u nas różnica tym razem bedzie ciut większa,bo 2 i 4miesiące, ale trzecie dziecko ma się pojawić w lutym i będę się trzymać tylko wersji, że z trójką jest łatwiej - innej nie przyjmuję Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: trójka maluchów co 2 lata:) 09.06.09, 20:47 No pięknie! Również gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
bibba hyris :) 09.06.09, 22:51 witaj a wiec jednak - ogromne gratulacje! jak sie czujesz? co do trojki - trojka jest swietna! czworka jest lepsza u nas roznica 22, 16, 18 miesiecy. bywa ciezko, ale nie jest zle. z tym, ze ja po prostu mam szczescie. mam naprawde fajne dzieci. jedza, spia, kloca sie i kochaja. wszystko w normie Odpowiedz Link Zgłoś
mamanadii Re: hyris :) 10.06.09, 10:34 u mnie dzieci ogólnie budzące sie w nowy i kłócace sie straszliwie ale chyba mimo wszystko zaryzykujemy i zadziałamy na urlopie za tydzień, zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska Re: hyris :) 10.06.09, 10:55 to w takim razie chyba każda z nas ma fajne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: hyris :) 10.06.09, 11:44 > co do trojki - trojka jest swietna! czworka jest lepsza Bibbo, ja Cię bardzo proszę Ty mi nie pisz takich rzeczy, bo mnie korci, żeby się przekonać... Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: hyris :) 10.06.09, 12:49 jeszcze swietnie się czuję, ale to 5/6 tc. więc wszystko przede mną o czwórce mi lepiej nie pisz, bo brzuch mam taki wielki, ze z niecierpliwością czekam na usg, żeby sprawdzić, czy to jeden lokator na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
bibba Re: hyris :) 10.06.09, 15:01 hej, tym razem domowy porod? ja polecam, jak wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
bibba Re: hyris :) 10.06.09, 15:03 ale by byly jaja, gdyby to byly blizniaki! znam jedna dziewczyne (zreszta ze szkolenia trageschule), ktora w trzeciej ciazy miala blizniaczki, i takim oto prostym sposobem stala sie mama czworki w ciagu niespelna 3 lat. hardcore! Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: hyris :) 10.06.09, 15:08 tylko domowy dom narodzin zlikwidowany, więc nie mam wyjścia tylko "moja" położna nie wie, czy dojedzie na czas już poprzednio wyszedł ten problem, dlatego min. sie na dom narodzin zdecydowaliśmy a bliźniaków nie może byc choćby ze względu na poród w domu, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa inia 11.06.09, 22:33 już ci gratulowałam, ale jeszcze raz to zrobię!!! Cudownie!!! u mnie różnica była 18 miesięcy i 13 miesięcy bywa różnie, ale da się przeżyć, tylko, że moje dzieci z tych bardziej "charakternych" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiale73 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 12.06.09, 11:24 gratuluję Wam dziewczyny chociaż ja drżę jak to będzie z dwójką... przekonam się we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 15.06.09, 20:11 Mam trójke z dokładnie taka różnica wieku (7,5, 3 lata) - czasem jest strasznie, ale nie będe cie straszyć. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 18.06.09, 21:57 Gratuluję!!!!!!!! Ja też tak bardzo bym chciała trzecie!!!!! I to własnie teraz kiedy mała nie ma jeszxcze roku, ale po I jestem po cc i lekarz ostatnio powiedział, że mam jeszcze bardzo brzydką bliznę w środku, a po II nie mam kompletnie miejsca w domu na trzecie. Na styk mieszczą się dwa spania w ich pokoju, gdybym jutro dostała jakieś większe lokum, to jeszcze jutro bym była u lekarza i błagała o zgodę na następną ciążę............... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: trójka maluchów co 2 lata:) 21.06.09, 14:05 gratuluję! Pewnie, że dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: trójka maluchów co 2 lata:) 22.06.09, 22:55 Gratuluje oczekujacym i trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze. Moja babcia miała 7 dzieci co dwa lata, dała radę i dzieci były zawsze ze sobą bardzo związane. Sama marzę o większej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
rillia Re: trójka maluchów co 2 lata:) 25.06.09, 10:52 Inez!!! Co za wiadomość!!! Ale cudownie. Nawet nie wiesz jak mi poprawiłaś nastrój. Wielkie gratulacje!!! Podziwiam, bo mimo iż bardzo bym chciała nie byłabym w stanie podjąć takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 25.06.09, 21:53 Ależ jest bajecznie z trójką. Dziś mi pozawiszczono tego, czego do niedawna współczuto Mój maluch ma już 2 lata i powoli czuje lekki wiaterek wolności w plecy. U mnie różnica między pierwszym a drugim 21 m-cy, między drugim, a trzecim 2 lata i 3 m-ce. Pierwszym a czwartym niemal idealnie 4 lata bez dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
saa_aa Re: trójka maluchów co 2 lata:) 06.08.09, 00:25 Gratuluję i zbieraj siły bo łatwo nie będzie. U mnie są dziewczyny 2005 i 2007 no i synio 2009. Ze starszą nie ma problemu, nawet czasem pomoże, ale młodszej trezba dobrze pilnować żeby z pomocą i zabawianie nie przedobrzyła. Jest co robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 08.08.09, 04:10 dziekizbieram siły przeraza mnie to wszystko troche, ale jeszcze jestem pozytywnie nastawiona Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: trójka maluchów co 2 lata:) 18.08.09, 20:45 gratuluję ) ja też jestem mamą trójkową i bardzo sobie chwalę taki układ! Bibba ja też bardzo Cię proszę mam to samo co Malabru, korci mnie czwarte jak nie wiem co... Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 natalia433 21.08.09, 04:48 dziekuje a powiedz mi kochana jak wielkiego chaosu moge sie spodziewac przez pierwsze tygodnie? takiego samego jak przy drugim? bede miała męża do pomocy tydzien, moze dwa. czy to wystarczy? moje starszaki sa znosne, ale nie mam pojecia jak zareagują na nowego malucha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: natalia433 21.08.09, 13:42 u nas w ogóle nie było chaosu, juz na drugi dzień od powrotu ze szpitala zostałam sama z całą trójką bo mąż musiał być w pracy, zdecydowanie większy chaos był po pojawieniu się drugiego malucha,przy trójce jest ten plus że dwoje starszych mają juz siebie nawzajem i mogłam spokojnie zając się maluszkiem kiedy oni pogrążali się we wspólnej zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 :D:D:D 22.08.09, 16:10 dziekuje, licze właśnie na taki scenariusz moj mąż bierze wolne, ale w sumie tylko po to, żebym cycki uregulowała bo zawsze mam przez pierwszy tydzien problem a to z brakiem mleka a to z nawałem. dziekuje jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś