Dodaj do ulubionych

pomysły na wesołe urodziny

26.06.09, 21:19
przypomniały mi się jak kilka lat wcześniej zachodziłam w głowę, żeby tanio i kolorowo zorganizować urodziny dla dziecka... teraz atrakcje mam inne: malowanie paznokci, oglądanie filmów, gry towarzyskie ale kiedyś :

- polecam baloniki i specjalne zadania - wystarczy kupić paczkę kolorowych baloników (np. Reymonta) byle nie perłowe bo trudno je nadmuchać, napisać na wąskich skrawkach papieru zadania (zaszczekaj jak pies, zaśpiewaj fragment artykułu z gazety, zjedz ciastko; im śmieszniejsze tym lepiej) i powkładaj je do baloników- potem nadmuchaj i zwiąż; na urodzinach dzieci mogą wylosować balonik, przekłuć szpilką i oczywiście muszą spełnić zadanie...
ma to dużo zalet - zajmuje dużo czasu, jest tanie i sprawia wiele radości dzieciom, także Twojemu, który wcześniej musi wymyślić super rozkazy...

- skrzynia czarów - to zwykły kufer, który codziennie stoi w kącie i zbierać skarpetki do prania... w tym czarodziejskim wkładamy stroje karnawałowe, bajkowe przebrania, kapelusze, suknie balowe, rękawiczki i dajemy czas dzieciakom żeby się przebierały... będą się przebierać kilka razy i świetnie się bawić... wcześniej można pochodzić po "ciucholandach" i powybierać zabawne stroje, uprać i przygotować - zapewniam że maluchy uwielbiają zmieniać tożsamość...

------------------------------------------------------
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka