emi28 08.05.05, 21:23 Była kiedyś taka piosenka. Może ktoś zna słowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenta Re: żółta żaba żarła żur 08.05.05, 22:27 Piosenka: „ Żółta żaba żarła żur...” Sł. i muz. Jacek Skubikowski Łatwiej mówić niż pisać, bo liter nie widać- nikt nie sprawdzi, czy w słowie nie schował się „byk” lecz wystarczy dyktando, a zaraz się wyda, kto bałagan ma w głowie, kto porządek i szyk, Więc pisz, pisz, pisz i myśl, myśl, Ołówek gryź, uszami strzyż, uszami strzyż. Żółta żaba żarła żur- Piórnik porósł mnóstwem piór, Rzęsa w rzece rzadka rzecz- Słówka w głowie?, błędy precz! Halo Hela!- w hucie huk- Żółw ma czwórkę krótkich nóg Żuraw żubra żwawo żgnął- Aż się dziób w ósemkę zgiął- Giął, giął, giął.... A jak się to pisze?- ja piszę jak słyszę, Ja nie wiem „o” z kreską, „z” z kropką, czy bez... Janek poznał wyjątki i dostał dwie piątki- A Ola ma gola i powód do łez- Więc pisz, pisz, pisz i myśl, myśl, Ołówek gryź, uszami strzyż, uszami strzyż. Żółta żaba żarła żur- Piórnik porósł mnóstwem piór, Rzęsa w rzece rzadka rzecz- Słówka w głowie?, błędy precz! Halo Hela!- w hucie huk- Żółw ma czwórkę krótkich nóg Żuraw żubra żwawo żgnął- Aż się dziób w ósemkę zgiął- Giął, giął, giął.... Odpowiedz Link Zgłoś