Dodaj do ulubionych

jaka lalka?

10.07.05, 17:04
Dziewczyny poradzcie? Chce kupioc swojej corce bobasa. A w zwiazku z zagrozona
druga ciaza nie bardzo moge sie ruszac z domu. Zdaje sie raczej na internet no
i na tate, ktory na lalkach sie zna srednio wink) Moze ktos moze mi
podpowiedziec jaka jest roznica miedzy lalkami BABY BORN i CHOU CHOU?? Ktora
lepsza? smile)

Z gory wielkie dzieki
pozdrawiam
p.
Obserwuj wątek
    • pacynka27 Re: jaka lalka? 11.07.05, 08:50
      Te bobaski o których piszesz mają troszkę inne funkcje i wymiary.
      chou chou fun-love me 48 cm: kopie nóżkami, gaworzy, mówi mama, porusza ustami w trakcie karmienia z butelki, reaguje na przyłożenie kocyka do brzuszka.
      chou chou rock a bye 48cm: smiej się, płacze, gaworzy, ziewa, ukołysana do snu zasypia, podniesiona w trakcie snu zaczyna płakać lub smiać się.
      baby born 43cm: pije z butelki, je specjalna kaszkę, siusia i robi kupkę, piszczy.
      baby Annabell: lala tej samej firmy co pozostałe w ślicznym różowo białym ubranku, porusza ustami, reaguje na dzwiek i dotyk, gaworzy, ssie poruszając ustami, zamykając i otwierając oczy, po jedzeniu odbija się jej, lala zasypia lub płacze po jedzeniu (czyżby miała kolki smile) masowanie brzuszka pomaga i lala zasypia.
      Córeczki mojej koleżanki miały baby born ale jakoś szybko im się popsuły (przestały siusiać, zakleiła się kaszką pupcia). One wolą zwykłe klasyczne bobasy niefunkcyjne (a o ile tańsze!). Pozdrawiam.
    • czaroffnica24 Re: jaka lalka? 11.07.05, 12:17
      z tych dwóch fajniejsza jest Chou Chou
      Ale czy muszą to być lalki reklamowane? Jest wiele laleczek, nie pokazywanych w
      telewizji, z takimi samymi funkcjami a o stówkę tańsze.
      Tylko muisz sama wiedzieć czy twojemu dziecku frajdę sprawi lalka siusiająca,
      którą można też wziąść do kąpieli czy może lalka która będzie płakać, śmiać
      się, wołać mama.
    • peneloppe Re: jaka lalka? 11.07.05, 13:35
      Oczywiscie nie musi to byc lalka z gornej polki, ale jednoczesnie zalezy mi tez
      na jakosci.Nie chce, zeby za 2 miesiace moje dziecko rozpaczalo, ze lala
      przestala dzialac smile Poza tym nie mam pojecia jakie sa inne lalki tego typu.
      Zupelnie nie jestem zorientowana i poki co mam ograniczone mozliwosci
      odkrywczo-poszukiwawcze. Lale ma kupic Ciocia w prezencie na 2 urodziny... W
      zwiazku z wiekiem mojego dzidziula wazniejsza jest opcja plakania i smiania sie,
      niz robienia kupki smile
      Na co jeszcze zwrocic uwage? dzieki bardzo za podpowiedzi smile
      pozdrawiam upalnie
      Lalkowy head hunter smile
      • pacynka27 Re: jaka lalka? 11.07.05, 20:59
        Dla dwulatki lepsza będzie lalka mniejsza np.43 cm. Taka 48 cm będzie zdecydowanie za duża i zbyt ciężka. Kupienie lalki funkcyjnej, chyba nie jest najlepszym pomysłem. Znam małe dziewczynki które nie lubiły gdy ich lalka zaczynała płakać (włączy się takie cholerstwo i dziewczynka płacze bo jej smutno że jej lala płacze). Ja bym kupiła lekkiego bobasa z gumowymi rączkami, nóżkami i buzią a szmacianym -wypchanym tułowiem. Dziewczynka może nie tylko opiekować się swoją dzidzią ale także do niej przytulić (cały gumowy bobas nie jest taki milutki). Na lalki typu chou chou przyjdzie czas...
    • fisherprice Re: jaka lalka? 13.07.05, 18:29
      Moja córeczka w tym wieku zachwyciła się zwykłą szmacianą i "karmiła ją"
      piersią jak urodziłam synka i śpi z nią nieprzerwanie od dwóch lat. Lalki
      bobaski leżą w pudle.
    • lolinka2 Re: jaka lalka? 18.07.05, 20:09
      My mamy od pół roku Annabell, kadłubek ma miękki z aparacikiem płaczącym, rękami
      i nogami nie rusza ale płacze śmieje się, rusza paszcza przy jedzeniu, ssie
      smoczek-uspokajacz, gulgocze, beka po jedzeniu i ogólnie sporo zabawy daje nam i
      Talce. Relatywnie droższa niż Chou Chou czy Baby Born ale trwalsza chyba (Chou
      Chou mieliśmy trefną i z tego co wiem nie był to jedyny zwrot w tym sklepie-
      masowe reklamacje), ciekawsza niż Baby Born (łyknie, przeleci i nie ma się do
      czego przytulic albo pogadać).
      Jest to lalka interaktywna, jeśli dziecko do niej mówi (śpiewa, guga itp)
      reaguje na to, jeśli z nią nie gada to się wyłącza.

Polecam,

Karolina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka