mirka17 24.01.06, 10:18 Widzieliście może gdzies w necie opis albo szablon jak zrobic kask z papieru. Syn chce koniecznie do przebrania za Boba budowniczego. Dzięki za pomoc Mirka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: papierowy kask 24.01.06, 12:22 W necie nie widziałam, ale może ci pomogę. Wycinasz z kartonu długi szeroki pasek (mierzysz od górnej krawędzi potylicy do czoła), wyginasz w łuk, z boku doklejasz 2 półkola, z przodu daszek. Nieco kanciaste wychodzi, ale mojemu synkowi pasuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: papierowy kask 24.01.06, 12:55 dzięki za pomoc. Chyba skorzystam. Juz sama kombinowałam jak to z pasków połączyć. Myślałam o długim pasku naokoło głowy jak korona, do tego trzy paski na górę od tyłu do przodu i daszek, ale Twój pomysł jest chyba lepszy. Dzięki. Czasem na różnych imprezach firmowych w TV widziałam fajne "kaski" - czapki takie gotowe z jednego wielkiego kawałka papieru powyginanego odpowiednio. Były świetne ale nie mogę żadnego wzoru znaleźć. Mirka17 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: papierowy kask 24.01.06, 13:08 Ewentualnie, jakbyś chciała mniej kanciasty, jest jeszcze taka opcja: Cienki pasek kartonu na obwód głowy, do tego doklejasz cztery paski "w gwiazdkę", że wychodzi ażurowa czapka, i przeplatasz od góry spiralą z cieńszego papieru, jak koszyk Trochę więcej z tym zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Hawek Nie daje dziecku zabawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 16:00 Nie daje dziecku zabawek ba je polyka Odpowiedz Link Zgłoś