ell_anna Była sobie żabka mała 29.12.06, 23:41 Była sobie żabka mała re re kum kum, re re kum kum, która mamy nie słuchała re re kum kum bęc. Na spacery wychodziła re re kum kum, re re kum kum, innym żabkom się dziwiła re re kum kum bęc. Ostrzegała ją mamusia re re kum kum, re re kum kum, by zważała na bociusia re re kum kum bęc. Przyszedł bociek niespodzianie re re kum kum, re re kum kum, i zjadł żabkę na śniadanie re re kum kum bęc. A na brzegu stare żaby re re kum kum, re re kum kum, rajcowały jak te baby re re kum kum bęc. Jedna drugiej żabie płacze re re kum kum, re re kum kum, " Już jej nigdy nie zobaczę" re re kum kum bęc. Z tego taki morał mamy re re kum kum, re re kum kum trzeba zawsze słuchać mamy re re kum kum bęc. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Malowany wózek 29.12.06, 23:42 Malowany wózek, para siwych koni Pojadę daleko, nikt mnie nie dogoni Pojadę daleko, po ubitej dróżce Tam gdzie stoi mała chatka na koguciej nóżce Stanę przed tą chatką, będę z bicza trzaskał " Wyłaź Babo Jago, wyłaź jeśli łaska!" Wyszła Baba Jaga, stara, całkiem siwa I spytała grubym głosem: "Kto mnie tutaj wzywa?" "To ja Babo Jago przyjechałem prosić Żebyś nie więziła Jasia i Małgosi Bo jak nie, to powiem rzecz Ci nieprzyjemną Będziesz miała Babo Jago do czynienia ze mną!" "Strzeż się czarownico!" - krzyknę wniebogłosy, Że aż Babie Jadze staną dęba włosy. I koniki pognam,"Hop! hop!" krzyknę na nie I pojadę do swej mamy na drugie śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
emilkazozz Re: Malowany wózek 22.02.14, 09:35 Potrzebuje chwyty na gitare do tej piosenki, ktoś może mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Najłatwiejsze ciasto na świecie 29.12.06, 23:43 Żeby w domu było miło tak, tak, tak. Żeby coś dobrego było tak, tak, tak. By pachniało wakacjami tak, tak, tak. Zrobię ciasto ze śliwkami tak, tak, tak. Szklankę mąki, cukru szklankę zaraz wsypię do miseczki. Potem proszku do pieczenia dodam jeszcze dwie łyżeczki. I dwa jajka i na koniec pół stopionej margaryny i zamieszam tylko tyle, by się rzeczy połączyły. Najłatwiejsze ciasto w świecie tak, tak, tak. Nic a nic się go nie gniecie tak, tak, tak. Ty potrafisz także upiec tak, tak, tak. Nawet, gdy nie jesteś zuchem tak, tak, tak. Potem śliwki poukładam w natłuszczonej tortownicy. Włożę ciasto i do pieca na około pół godziny. A gdy będzie już gotowe. Takie słodkie i rumiane, to zaproszę koleżanki, babcię, dziadka, tatę, mamę. Najłatwiejsze ciasto w świecie tak, tak, tak. Nic a nic się go nie gniecie tak, tak, tak. Ty potrafisz także upiec tak, tak, tak. Nawet, gdy nie jesteś zuchem tak, tak, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Kotek Puszek 29.12.06, 23:44 Kotek Puszek z czarną łatką Dziś w przedszkolu był z Agatką A z kieszeni u fartuszka Wyglądały małe uszka Nagle ruszył się fartuszek Na podłogę skoczył Puszek Teraz kotku będziesz z nami My już ciebie nie oddamy Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Ta Dorotka 29.12.06, 23:45 Ta Dorotka ta malusia, ta malusia, Tańcowała dokolusia, dokolusia, Tańcowała ranną rosą, ranną rosą I tupała nóżką bosą, nóżką bosą. Ta Dorotka ta malusia, ta malusia, Tańcowała dokolusia, dokolusia, Tańcowała i w południe, i w południe Kiedy słońce stało cudnie, stało cudnie. Ta Dorotka ta malusia, ta malusia, Tańcowała dokolusia, dokolusia, Tańcowała wieczorami, wieczorami, Kiedy słonko za górami, za górami. A teraz śpi w kolebusi, w kolebusi, Na różowej swej podusi, swej podusi, Chodzi senek koło płotka, koło płotka: Cicho, bo już śpi Dorotka, śpi Dorotka. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań 30.12.06, 10:24 Poprzez białe drogi, z mrozem za pan brat, pędzą nasze sanie szybkie niby wiatr. Biegnij, koniu wrony, przez uśpiony las, my wieziemy świerk zielony i śpiewamy tak: Ref. Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań, co za radość, gdy saniami tak można jechać w dal, gdy pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań, a przed nami i nad nami wiruje tyle gwiazd. Biegniesz, biała drogo, nie wiadomo jak, nie ma tu nikogo, kto by znaczył ślad. Tylko nasze sanie, tylko szybki koń, tylko dzwonki roześmiane i piosenki ton: Ref. Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań, co za radość, gdy saniami tak można jechać w dal, gdy pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań, a przed nami i nad nami wiruje tyle gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Pociąg krasnoludków 30.12.06, 10:26 Ze stacyjki siedmiu smutków Rusza pociąg krasnoludków Maszynista z kozią bródką Zagwizdał cichutko Wyruszają na wycieczkę Zaczynają w drodze sprzeczkę Czy ma pociąg jechać z planem Czy może w nieznane Jeden prosi do Warszawy Drugi woła do Krakowa Trzeci chce wziąć kurs na Sopot To ci mieli kłopot Dwóch w pociągu łowi ryby Ten na niby zbiera grzyby Gdy się jeden z drugim kłócił Pociąg się wywrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Jestem sobie ogrodniczka 30.12.06, 10:27 Jestem sobie ogrodniczka, Mam nasionek pół koszyczka. Jedne gładkie, drugie w łatki, A z tych nasion będą kwiatki. Ref: Kwiatki, bratki tulipany Dla kochanej naszej mamy. Kolorowe i pachnące, Malowane słońcem. Mam konewkę z dużym uchem Co podlewa grządki suche. Mam łopatkę, oraz grabki Bo ja dbam o moje kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Zima, zima, zima 30.12.06, 10:40 Zima, zima, zima, Pada, pada śnieg. Jadę, jadę w świat sankami, Sanki dzwonią dzwoneczkami Dzyń, dzyń, dzyń! x3 Jaka pyszna sanna, Parska raźno koń, Śnieg rozbija kopytami. Sanki dzwonią dzwoneczkami Dzyń, dzyń, dzyń! x3 Zasypane pola, Śniegu cały świat. Biała droga hen przed nami, Sanki dzwonią dzwoneczkami Dzyń, dzyń, dzyń! Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Hu! hu! ha! Nasza zima zła 30.12.06, 10:42 Hu! hu! ha! Nasza zima zła! Szczypie w nosy, szczypie w uszy, mroźnym śniegiem w oczy prószy, wichrem w polu gna! Nasza zima zła! Hu! hu! ha! Nasza zima zła! Płachta na niej długa, biała, w ręku gałąź oszroniała, a na plecach drwa... Nasza zima zła! Hu! hu! ha! Nasza zima zła! A my jej się nie boimy, dalej śnieżkiem w plecy zimy, niech pamiątkę ma! Nasza zima zła! Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna W chlewiku mieszka świnka 30.12.06, 21:26 W chlewiku mieszka świnka I trąca ryjkiem drzwi. Gdy niosę jej jedzenie, To ona „kwi- kwi- kwi!” Opodal chodzi kaczka, Co krzywe nóżki ma. Ja mówię jej dzień dobry A ona: „ kwa-, kwa-, kwa-!” Na drzewie siedzi wrona, Od rana trochę zła. Gdy pytam: „jak się miewasz?” To ona: „kra-, kra-, kra-!” Przed budą trzy szczeniaczki Podnoszą straszny gwałt. Ja mówię: „cicho pieski”, A one „hau-, hau-, hau-!” Odpowiedz Link Zgłoś
interlady Re: "Popatrzcie na jamniczka" 30.12.06, 22:46 Piosenka ‘’POPATRZCIE NA JAMNICZKA” 1.Popatrzcie na jamniczka wyturlał się z koszyczka zaczaił się na babcie i porwał babci kapcie. ref; A jak spał, a jak spał taką grzeczną minę miał 2x 2. Poszarpał chustkę w róże i zrobił dwie kałuże, i moją nową lalkę zaciągnął pod wersalkę. ref; Bo jak spał, bo jak spał taką grzeczną minę miał 2x 3. A teraz gdzieś ucieka i szczeka, szczeka, szczeka... Łapiemy więc jamniczka niech wraca do koszyczka. ref; A jak spał, a jak spał taką grzeczną minę miał. 2x 4. Pod stołem jest koszyczek. W koszyczku śpi jamniczek. Jamniczek sobie śpi... PSS… Jak się zbudzi będzie zły. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Był sobie król... 01.01.07, 15:23 Był sobie król, był sobie paź i była też królewna. Żyli wśród mórz, nie znali burz, rzecz najzupełniej pewna. Żyli wśród mórz, nie znali burz, rzecz najzupełniej pewna. Kochał się król, kochał się paź, kochali się w królewnie. I ona też kochała ich, kochali się wzajemnie. I ona też kochała ich, kochali się wzajemnie. Lecz srogi los, okrutna śmierć w udziale im przypadła, Króla zjadł pies, pazia zjadł kot, królewnę myszka zjadła. Króla zjadł pies, pazia zjadł kot, królewnę myszka zjadła. Lecz żeby ci nie było żal dziecino ukochana, Z cukru był król, z piernika paź, królewna z marcepana, Z cukru był król, z piernika paź, królewna z marcepana. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Witajcie w naszej bajce 02.01.07, 13:34 REFREN: Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce. Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa. Tu wszystko jest możliwe, zwierzęta są szczęśliwe. A dzieci wiem coś o tym, latają samolotem. Zwrotka 1>>> Nikt tutaj nie zna głodu, nikt tu nie czuje chłodu. I nawet ja nie kłamię, nikt się nie skarży mamie. REFREN: Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce. Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa. Tu wszystko jest możliwe, zwierzęta są szczęśliwe. A dzieci wiem coś o tym, latają samolotem. Zwrotka 2 >>> Bo z wami jest weselej, ruszymy razem w knieje. A w kniejach i dąbrowach, przygoda już się chowa. REFREN: Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce. Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa. Tu wszystko jest możliwe, zwierzęta są szczęśliwe. A dzieci wiem coś o tym, latają samolotem. Zwrotka 3 >>> My ją znajdziemy sami, my chłopcy z dziewczętami. A wtedy daję słowo, że będzie kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Jadą, jadą dzieci drogą 03.01.07, 18:54 Jadą, jadą dzieci drogą, siostrzyczka i brat, i nadziwić się nie mogą, jaki piękny świat. Tu się kryje biała chata, tu słomiany dach, przy niej wierzba rosochata, a w konopiach strach. Od łąk mokrych bocian leci, żabkę w dziobie ma. Bociuś, bociuś! krzyczą dzieci, a on Kla, kla, kla. Tam zagania owce siwe Brysio - kundel zły. Konik wstrząsa bujną grzywę i do stajni rży. Idą żeńcy, niosą kosy, fujareczka gra, a pastuszek mały, bosy chudą krówkę gna. Młyn na rzece huczy z dala białe ciągną mgły, a tam z kuˇni od kowala lecą złote skry. W polu, w sadzie brzmi piosenka śród porannych ros, siwy dziad pod krzyżem klęka pacierz mówi w głos. Jadą wioską, jadą drogą siostrzyczka i brat i nadziwić się nie mogą, jaki piękny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Cliford - to o czerwonym psie z bajki 05.01.07, 20:17 Cliford lubił Emily Więc do siebie wzięła go Z jej miłości urósł wielki, więc Howardowie opuścili dom Cliford to druh, jakiego nie miał nikt Pies największy na świecie. To wiem na pewno Gdy go zawołam to już przy mnie jest Wielki kochany czerwony pies Spakowali samochód po dach Wkrótce z miasta wyjechali Na wyspie wśród przyjaciół nowych znaleźli się Całą rodzina i wielki pies Cliford tak wspaniały i cudowny jest Nasz kochany wielki pies Odpowiedz Link Zgłoś
mama_antunia Duzo piosenek 06.01.07, 22:49 NA www.strefamamy.pl jest duzo piosenek i kolysanek dla dzieci. Poznizej skrot www.strefamamy.pl/usefulls/siteList/id/4/parentCategoryId/99 Pozdrawiam E Odpowiedz Link Zgłoś
dziubax do mama_antunia 22.11.07, 06:55 czy moglabys dokladniej wskazac, gdzie na tej stronie znajduja sie piosenki? bo podany przez Ciebie link nie dziala. ja nie moge tam nic znalezc. z gory dzieki i pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka Księżyc 19.12.07, 10:18 Księżyc raz odwiedził staw bo miał wiele ważnych spraw zobaczyły go szczupaki kto to taki? kto taki? Księżyc na to odrzekł szybko: jestem sobie złotą rybką słysząc taką pogawędkę rybak złowił go na wędkę (dusił całą noc w śmietanie i zjadł rano na śniadanie)2x Odpowiedz Link Zgłoś