m_niunia4 02.07.08, 17:36 Szukam jakichs fajnych piosenek przy ktorych mozna dziecko uczyc pokazywania zgodnie ze slowami piosenki. Jak np "my jestesmy krasnoludki.." Moja dwulatka swietnie sie tego naucyzla i chcialabym cos nowego jej podrzucic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Piosenka + pokazywanie 02.07.08, 17:38 A mogą być same słowa? muzykę sobie wymyślisz, chodzimy na rytmikę dla dwulatków i Mała tam nauczyła się kilku fajnych piosenek z pokazywaniem ale raczej nie ma nigdzie wersji z muzyką. Odpowiedz Link Zgłoś
miko_mama MOgą być same słowa 10.07.08, 23:21 slonko1335 więc jakie to słowa, tez chętnie skorzystam, czy możesz napisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: MOgą być same słowa 11.07.08, 08:30 cześć! Zobacz tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=576&w=15190932&v=2&s=0 Wpisz jeszcze np. słowo "krasnoludki" w wyszukiwarkę i zaznacz np. rok 2005 wyskoczy ci kilkadziesiąt wierszyków-pioseneczek! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: MOgą być same słowa 11.07.08, 13:07 "Piłeczki" tekst i muz. Marzena Staniek ( piosenka z ruchem) Małe- duże, duże- małe piłki są. Każde dziecko duze, małe skacze z nią. Hop, hop, hop, hop, hop, hop Teraz duzy skok! " Paluszki" autor nieznany ( ze zbioru Piosenki dla dzieci 2 letnich) 5 paluszków rączka ma 5 paluszków rączka ma. Jedna zrobi: pa, pa, pa, Druga zrobi: pa, pa, pa. Nóżka tupie: tup, tup, tup, Nóżka tupie: tup, tup, tup. Jeden skok i drugi skok Teraz na dół: hop, hop, hop Piosenka usłyszana w przedszkolu ( autor nieznany) Tu paluszek, tu paluszek Kolorowy mam fartuszek. Tu jest rączka, a tu druga, Tutaj oczko do mnie mruga. Tu jest buzia, w niej ząbeczki- Tam wpadają cukiereczki. Tu jest nóżka i tu nóżka, Choć zatańczyć jak kaczuszka! " Tu mam głowkę" piosenka autorstwa naszej Pani od rytmiki Elizy Węckowskiej ( piosenka z ruchem) Tu mam główkę, tutaj nosek, a tu oczka dwa, Razem z dziećmi chodzę w kole, spiewam tra-la-la. Tu mam brzuszek, tu mam rączki i kolanka dwa, Ze wszystkimi chodzę w kole śpiewam tra-la-la To bardzo proste pioseneczki, co pokazywać to chyba jasne, jak nie i masz do jakiejś pytania to pisz. Poza tym oczywiście tańczy Krasnoludki i Ojca wergiliusza a także Kółko graniaste a do tego można bez problemu znaleźć teksty i muzyke w necie, jak trzeba zrobić kółko z dziećmi a bawimy się w domu to bierzemy misie i lale. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: MOgą być same słowa 30.07.08, 11:57 cześć! Tu znalazłam jeszcze fajne pioseneczki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=576&w=9160401&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
fochna1 Re: MOgą być same słowa 25.08.08, 23:31 Ta piosenka o wróbelku jest trochę okrojona, ja znam taką wersję: Wróbelek Walerek miał mały werbelek, w werbelku Walerka był mały felerek, felerek werbelka naprawił wróbelek, wróbelek werbelek swój ma ahaa. No i druga piosenka: Cztery małe myszki w kuchni pod podłogą, w wielkim są strachu ruszyć się nie mogą, bo kot Mruczek wszystkie widzi szparki a jego oczy świecą jak latarki Dziesięciu murzynków w spodenkach na szelkach taką piosenkę zaśpiewa wam:i tutaj można śpiewać np. samog Odpowiedz Link Zgłoś
fochna1 Re: MOgą być same słowa 25.08.08, 23:39 przy Murzynkach miały być samogłoski (żadnych podtekstów z tym Murzynkiem) ja śpiewam też siała baba mak to też z pokazywaniem Odpowiedz Link Zgłoś
m_niunia4 Re: Piosenka + pokazywanie 13.08.08, 10:36 Dzieki wielkie. Zostalo sie pouczyc troszke Odpowiedz Link Zgłoś
kaasiaal Re: Piosenka + pokazywanie 18.08.08, 21:25 poukaj płyty DVD mini mini. Tam jest kilka pisenek własnie do pokazywania. Odpowiedz Link Zgłoś