Dodaj do ulubionych

Podparte autorytetem

IP: *.* 12.12.02, 11:11
Podparte autorytetemDzięki za artykuł. Wsparłam się nim w walce o papcie z babciami. Mam dwoje dzieci (6- letnie i roczne)i chodzą one po domu (mam miekkie wykładziny) od zawsze boso, co było nieustanną walką z babciami, bo to niezdrowo, bo się przeziębi. Nie pomagały tłumaczenia,że roczny Filip nie miał w swym życiu nawet kataru, a Weronika ostatni katar miała może z półtora roku temu,i poza tym to zdrowo dls stóp. Pokazałam Wasz tekst babciom, może Wam uwierz. Renata
Obserwuj wątek
    • Gość: Elżbieta Re: Podparte autorytetem IP: *.* 24.12.02, 11:05
      DziekujęDziekuję za poświęcenie uwagi małym stópkomsmile Nie mogłam nigdzie znaleźć informacji na temat stóp końsko szpotawych, a z takimi niestety urodził się mój synek. Obecnie ma 9 msc i stopy ma regularnie ćwiczone, mam nadzieję, że obędzie się bez operacji. Ćwiczenia u naszego synka rozpoczęły się w trzeciej dobie życia i trwają do dziś, do ortopedy chodzimy regularnie co miesiąc, wcześniej chodziliśmy co dwa tygodnie. Przez 4 msc zakładaliśmy małemyu na jedną stópkę szynę gipsową i mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Poza tym amły rozwija się super, raczkuje i zaczyna wstawać (stopy układa w czasie wstawania prawidłowo) Tylko jedno mnie niepokoi i chciałabym wiedzieć czy to wszystko się wyrówna w wieku późniejszym, tzn. Michał ma bardzo małe stopy jak na swój wiek, ja wiem, że stopy szpotawe rosną wolniej, ale czy kiedyś dogoni rozmiarem swoich rówieśników??? Bardzo bym chciała to wiedzieć. PozdrawiamsmileEla mama Michała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka