18.04.07, 22:29
Mój roczny synek nie ma kataru, a w nocy nie może oddychać noskiem, bo ma
cały zapchany. Zwłaszcza jak chce cyca to zaczyna się koszmar, bo tu chce
ssać, a nie może oddychać. Rano jak wstaje to ma cały nos w "kozach". Na
dodatek czasami ma zakrwawiony w środku nosek. Co to może być? Czy czyjeś
dzieci tak miały?
Proszę pomóżcie, bo nie mogę patrzeć jak mój mały się męczy.
Obserwuj wątek
    • gazdzinka1 Re: Nosek 18.04.07, 22:42
      mój synek ma teraz 6 miesięcy też w nocy ma często zapchany nos, a w dzień jest
      w porządku. Być może jest za ciepło i dlatego ma katar.
      • bbasia7 Re: Nosek 19.04.07, 11:40
        coś w tym jest. spróbuj nawilżyć pomieszczenie gdzie spi dziecko
        • anetakrawczyk1 Re: Nosek 19.04.07, 21:56
          Może macie rację z tą temperaturą, ale u nas w domu jest cały czas tak samo
          ciepło, a nigdy mały nie miał tak zapchanego noska.
          Czekam na inne możliwości, a za te rady bardzo dziękuję.
    • angela100 Re: Nosek 25.04.07, 14:07
      A według mnie powinnaś udać się z wizytą do laryngologa. Może przyczyną jest
      trzeci migdał. Lekarz zbada, oceni .... Im wcześniej tym lepiej... Bo jeśli za
      późno to może będzie trzeba podciąć, bo przeszkadza.. A jesli w miarę szybko
      oceni sie wielkość migdałka, lekarz przepisze lekarstwa na obkurczenie
      migdałka...
      Miałam i mam ten sam problem...
      Pozdrawiam
      • monia.147 Re: Nosek 25.04.07, 22:09
        Przed położeniem dziecka spać przewietrz mocno jego pokój,skręć kaloryfer,
        nawilżaj sypialnie,można też nawilżać śluzówkę noska sterimarem.Jeśli nos jest
        zapchany tylko w nocy,pojawiają się w nim ślady krwi to przyczyną jest
        wysuszona śluzówka nosa.
        • resia80 Re: Nosek 26.04.07, 09:47
          dokładnie tak jak napisała monia.147 - wysuszona śluzówka nosa. Z córą miałam
          podobnie, pomogło wietrzenie, niższa o 2 st. temp. w pokoju i nawilżanie noska
          (choćby zwykłą solą fizjologiczną). Powinno pomóc.
          A co do trzeciego migdała (jeśli coś jest nie tak) - do trzeciego roku życia
          może zaniknąć.
          Spokojnie.

Pozdrawiam,
          Agata.
          • angela100 Re: Nosek 26.04.07, 14:26
            Ja też myślałam, że to jest wysuszona śluzówka, więc było wietrzenie, nawilżacz
            praktycznie non stop włączony, temp. w pokoju 18-19 st., nawilżanie Marimatem..
            Niestety nic nie pomogło... Wszystko zaczęło się, gdy mała miała 2 latka... I
            trwa do dziś... (Mała ma 3 latka i 3 m-ce i czy jest zdrowa czy chora cały czas
            nos zatkany)... Laryngolog stwierdził powiększenie trzeciego migdała, zajmuje
            pół nosogardła, więc nie nadaje się do podcięcia, ale przeszkadza w oddychaniu
            nosem. Dał lekarstwa na obkurczenie ... i tyle... Ale niestety to leczenie jest
            długie. Od razu efektu nie przyniesie. Trzeci migdał "zanika" (obkurcza się do
            rozmiarów właściwych), bo w sumie go każdy ma, ok. 6 roku życia a nie
            trzeciego....
            Pozdrawiam
    • efka48 Re: Nosek 26.04.07, 16:22
      Kup sobie w aptece olejek Olbasowy on kosztuje ok 14zł daj po jednej kropelce na
      rogi poduszki z jednej i drugiej strony przed spaniem i jak reka odjał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka