owieczka_pl 17.09.09, 08:26 sama nie potrafię zrobić bo boję się, że coś spapram więc chcę kupić. Teraz pytanie jaki twaróg będzie najlepszy??? Czy mogę podać półtłusty? Proszę o podpowiedź .DZiękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babcia47 Re: jaki twaróg??? 17.09.09, 15:18 nie da sie spaprać..to była jedna z pierwszych potraw dla młodych, której sie nauczyłam i do tego uznały za "jadalne", jest tu mój przepis na forum, wrzuc w wyszukiwarkę, sporo dziwczyn z niego korzysta. Pozatym polecały z gotowych "bieluch"-a..pozatym wszelkie dobre twarozki z okolicznych mleczarni, jeżeli masz do nich zaufanie. Mozesz podac tłusty lub półtłusty, ten ostatni szczególnie gdy do niego podasz chlebek lub bułkę z masłem..gdy twarożek wyda Ci się za "suchy" lub zbyt gęsty mozesz dodać trochę mleka mod.(20- 30ml) lub łyżkę jogurtu nat., kefiru dla uzyskania bardziej kremowej konsystencji..ja tak robiłam początkowo, gdy wnuk jeszcze bardziej wolał serek o konsystencji kaszki mlecznej i podawałam go łyżeczką a nie np. na kanapce. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jaki twaróg??? 18.09.09, 20:35 Kupuję normalny twaróg ze sklepu, zawsze tłusty. Odpowiedz Link Zgłoś