Dodaj do ulubionych

Kaszka kukurydziana

03.03.04, 13:24
W marketach jest w sprzedaży taka wielka paczka kaszki kukurydzianej
błyskawicznej- opakowanie foliowe, napis "błyskawiczna kaszka kukurydziana",
w składzie - jedynie preparowany grysik kukurydziany, tania- ok 2 zł. I
zadnych informacji co do wieku , od jakiego te kaszkę można podawać. I stąd
moje pytanie - od kiedy taką kaszkę mozna podawać? ( nie lezy w dziale z
żywnością dla niemowląt, a na półkach z ryżami, kaszami itd) Czy jest
nieodpowiednia dla półrocznego dziecka?
Obserwuj wątek
    • jell Re: Kaszka kukurydziana-podciągam watek 05.03.04, 09:20
      POdciągam, bo mam nadzieję, że któras z was będzie chciała mi pomóc...smile))
      • halina_mama_leny Re: Kaszka kukurydziana-podciągam watek 05.03.04, 11:25
        Ja nie jestem pewna, czy to o tym mowa, ale moja matka kupiła niedawno własnie
        taką duża pakę błyskawicznej kaszki kukurydzianej w Tesco. Kaszka wylądowała w
        koszu, bo jakaś dośc paskudna była.
        Co do tego, od kiedy podawać, to oczywiście zależy od "szkoły"- to tylko
        kukurydza, więc niby jak kukurydzę, ale niektórzy uważają, że
        niemowalętom "należy się" tylko jedzenie "niemowlęce", niewątpliwie produkowane
        jednak w większy, rężimie technologicznym i sanitarnym. Kwestai zapatrywań,
        rzekłabym, i moze trochę kieszeni.
        • jell Re: Kaszka kukurydziana-podciągam watek 05.03.04, 17:00
          Własnie, chyba mamy na myśli to samo. Paka jest wielka ( w porównaniu do tych
          kaszek niemowlęcych). W zyciu jej nie próbowalam, ale skoro piszesz, że jest
          praktycznie niejadalna...
          A co do " szkół" - hm, to moja pierworodna, więc trochę jestem " zielona",
          opieramsię jedynie na literaturze i opiniach innych mam. I... nie spotkałam
          dotychczas nikogo, kto by podawał niemowlęciu coś innego niz " jedzenie
          niemowlęce"... A może ktoś z was podawzł coś podobnego dziecku?
          • catalinka Re: Kaszka kukurydziana-podciągam watek 05.03.04, 18:31
            Ja mogę ci poradzić, żebyś kupowała kaszki kukurydziane błykawiczne np. Kupiec.
            Nie są koszmarnie drogie a wydajne. Ja podawłam je gdy moja córcia zaczęła pić
            mleko UHT. Pozdrawiam
            Kasia
            • cz.wrona Re: Kaszka kukurydziana-podciągam watek 07.03.04, 09:23
              Ja również kupiłam taka pakę, równiez w dziale z kaszami zwykłymi.... Chce ja
              zaczac podawac jak synek bedzie miał ok. 7 mcy, czyli za miesiac. Opiekowałam
              sie przed ciaza dziećmi i 11ms-ecznej Asi podawałam taka kaszke: zalewałam
              troche kaszki w miseczce wrzątkiemi dolewałam trochę soczku by była słodka a
              czasami masełka. Tylko nie pamiętam już czy soczek+ masło czy oddzielnie...
              • jell Re: Kaszka kukurydziana-podciągam watek 07.03.04, 15:45
                Wiesz, strasznie mnie korci, żeby tez tak zrobic! Nie ukrywam, że cena ma dla
                mnuie znaczenie, a moja mała kaszkami się zajada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka