Dodaj do ulubionych

kleik do mleka niemowle 7 mies

23.01.11, 15:44
synek ma 7 miesiecy...waga prawidlowa.
czy do kazdej porcji mleka nalezy dodawac kleik? a raz kaszke...

Synek pije mleko 3 razy dziennie po 200ml
2x daje mu mm z kleikiem- 3 lyzki na 200ml a raz przed snem kaszke.
Zastanawiam sie czy potrzebuje tego kleiku skoro ma prawidlowa wage...a Wy dajecie?
Obserwuj wątek
    • wanielka Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 23.01.11, 19:09
      mój jest starszy, ale nigdy nie dawałam kleiku. pije obecnie 2x210 ml mleka i 1x 200 kaszki na gęsto (zamiennie z normalnym II śniadaniem). do mleka dodaję 2-3 miarki kaszki ryżowej, czasami wcale.
    • magdalenaad121 Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 23.01.11, 20:42
      tez jestem ciekawa...swoja droga kaszka jest bardziej tuczaca niz kleik...
    • misia_matysia Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 24.01.11, 12:12
      Moim zdaniem kleik mniej jest tuczacy niż kaszki. Ja dodaję do każdego mleka (2 razy dziennie) kleik albo kaszkę, ok 4 miarki na 150 ml tak żeby konsystencja była bardziej do jedzenia niż picia. Jeżeli boisz się o wagę i synek chętnie pije mm to możesz w ogóle zrezygnować z kleiku lub kaszki.
      • andzi-a233 Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 24.01.11, 12:43
        Po co do mleka kaszkę?? Moim zdaniem kaszka to osobny posiłek podawany dziecku łyżeczką a nie w butelce , np. na rano na śniadanie. Ja dałam córce tylko raz kleik do mleka, bo słyszałam,ze będzie lepiej spała w nocy. Niestety okazało się,ze u nas się nie sprawdza więc zrezygnowałam. Czasem zamiast kaszki na śniadanie robię jej kleik i dodaję jakieś owoce do smaku.
        • misia_matysia Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 24.01.11, 13:19
          > Po co do mleka kaszkę??
          A po to żebyś się zastanawiała.
          Moje dziecko nie pije mm bo nie ale ładnie je (łyżeczką) mm z kaszką/kleikiem na śniadanie i kolację.
          > Czasem zamiast kaszki na śniadanie robię jej kleik i dodaję jakieś owoce do smaku.
          No widzisz to tak jak my tylko my nie kupujemy kaszki z mlekiem już w środku a robimy oddzielnie mm i dodajemy kaszkę

• andzi-a233 do misia_matysia 25.01.11, 11:41
            Pisałam do autorki wątku a nie do Ciebie więc się tak nie unoś!!!!
            • misia_matysia Re: do misia_matysia 25.01.11, 12:32
              > Pisałam do autorki wątku a nie do Ciebie więc się tak nie unoś!!!!
              andzi-a233 trudno się nie unieść (chociaż ja wolę słowo odnieść), jeżeli piszesz do autorki a odpisujesz na mojego posta
      • matka_karmiaca Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 25.01.11, 13:15
        misia_matysia napisała:

> Moim zdaniem kleik mniej jest tuczacy niż kaszki.

A kleik i kaszka to nie to samo?

Chyba że masz na myśli "kaszki-dania", z cukrem i dodatkami...
        • misia_matysia Re: kleik do mleka niemowle 7 mies 25.01.11, 13:40
          > Chyba że masz na myśli "kaszki-dania", z cukrem i dodatkami...

To mam na myśli dokładnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka