japanunieprzerywalempanieposle 03.07.11, 21:28 mam go troche pomrozonego i musze zaczac go uzywac ale jakos nie mam pomyslu poratujcie przepisami bo w googlu to tylko pasta z jajkami i ser zgliwialy fuj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yenna_m Re: twarog 03.07.11, 21:31 nalesniki? pierogi leniwe? zwykly twarozek ze szczypiorkiem na słono? moj maz uwielbia twarozek z miodem (dla mnie fuj, ja tylko na słono ) a serniczek jakis? na zimno albo pieczony? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: twarog 03.07.11, 21:48 Czieburiek piróg lubelski pierekaczewnik Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: twarog 03.07.11, 21:50 a może po poznańsku, pyry z twarogiem, cebulą i olejem lnianym? Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: twarog 04.07.11, 12:28 ooo fajne rozwin przepis Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: twarog 04.07.11, 14:30 ziemniaki gotujesz w mundurkach, czyli nieobrane. Twaróg rozrabiasz z mlekiem lub jogurtem na taką dość gęstą papkę, doprawiasz solą i pieprzem. Cebulę kroisz bardzo drobno i dość mocno solisz, mieszasz i odstawiasz na chwilę aby zmiękła. Jak ziemniaki są gotowe to obierasz, polewasz serową papką na to posypujesz nieco cebuli i całość skrapiasz odrobiną oleju lnianego. Nie każdemu smakuje olej lniany więc z tym trzeba powoli i z umiarem Można też zamiast cebuli dać szczypiorku, a do sera można dorzucić np pokrojoną rzodkiewkę. Odpowiedz Link Zgłoś