Dodaj do ulubionych

jaka dieta?

12.01.12, 19:25
macie jakąś sprawdzona dietę, która działa i nie jest bardzo restrykcyjna
Obserwuj wątek
    • sarling Re: jaka dieta? 12.01.12, 19:29
      Diety to bulszit.
      Jedyna skuteczna to zmiana nawków żywieniowych (mniej słodyczy, cukrów łączonych z tłuszczem itd.) i więcej ruchu.
      Działa cuda big_grin
    • mewa000 Re: jaka dieta? 12.01.12, 19:29
      Chyba każda dieta działa w trakcie jej stosowania, ważne jest żeby potem wagę utrzymać, czyli nie wracać do starych nawyków.
      • myga Re: jaka dieta? 13.01.12, 15:29
        Wszystkie diety wykluczajace sa niezdrowe i po nich nastepuje efekt jojo. Aby schudnac nalezy stosowac zasady:
        rano - zlozone weglowodany, najlepiej owsianka, czarna kawa
        drugie sniadanie owoc np jablko lub pomarancz
        obiad najlepiej zupa z duza iloscia warzyw
        podwieczorek kilka kostek gorzkiej czekolady (min 50% kakao) i zielona herbata (moze byc czerwona, jak ktos lubi)
        kolacja bialkowa - najlepiej ryba, jajka, moze byc wolowina (ma duzo L-karnityny)
        przed snem jak ktos lubi szklanka cieplego mleka
        porcje najlepiej wielkosci piesci i duzo ruchu.
        • myga Re: jaka dieta? 13.01.12, 15:32
          na kolacje oczywiscie moze byc tez twarog, i warzywa, najlepiej parowane, jezeli bedzie np grilowana piers z kurczaki lub stek wolowy, np brokul lub kalafior, ale moga byc dowolne, tez surowe.
    • sokhna Re: jaka dieta? 12.01.12, 19:48
      Wyprobowalam juz chyba wszystko co wymyslili na swiecie w tym temacie smile I to byl blad, bo efekt zawsze ten sam - powrot do poprzedniej wag, a czasem nawet z nawiazka. Jak ktos Ladnie napisal diety to bulszit. Jakis czas temu zmienilam po prostu swoje nawyki zywieniowe. Jem WSZYSTKO (tylko slodycze ograniczone), ale jem 5 x dziennie mniejsze porcje. Przez to:
      - nie jestem w ogole glodna pomiedzy posilkami
      - ochota na slodycze zdecydowanie sie zmniejszyla
      - czuje sie duzo lzej, a nie jak wczesniej zjadalam 2 posilki, ale takie, ze nie moglam sie po nich ruszyc
      - waga sama leci powolutku w dol.
      Ameryki tym nie odkrylam, nie wiem tylko czemu juz kilka lat temu nie zastosowalam smile To latwe i przyjemne i efekty przynosi. Mam zamiar tak juz sie tego do konca zycia trzymac smile
    • madzioreck Re: jaka dieta? 12.01.12, 20:01
      Diety to bullshit, mówicie... pewnie tak, dla kogoś, komu się wydaje, że dieta odchudzi, a później hulaj dusza.
    • babicka_pl Re: jaka dieta? 12.01.12, 20:30
      nie ma takiej, jedz połowę mniej i będzie efekt.
    • eteryczna1980 Re: jaka dieta? 13.01.12, 09:01
      Montignac i tylko Montignac smile Jesz do syta. Ja tak jem (II faza) od 6 lat, trzymam wagę i jestem zadowolona. O Montignacu mówi się, że to nie dieta, a po prostu zdrowe odżywianie - chudnięcie to "efekt uboczny". No i jedząc zgodnie z indeksem glikemicznym nie pozbawiasz się wartości odżywczych, bo jesz i białko, i węglowodany, i tłuszcze - cała tajemnica tkwi tylko w ich umiejętnym "tasowaniu". Polecam!
      • mamaemmy Montignac 13.01.12, 11:11
        juz którys raz to czytam..smile
        Podasz mi przyklad swojego sniadania i innych posilków
        • dz1dka Re: Montignac 13.01.12, 11:26
          Kiedyś stosowałam i faktycznie schudłam, korzystałam z tego forum forum.montignac.com.pl/ i z tego www.montignac.webd.pl/
          • papalaya Montignac, kapusty i inne dukany 13.01.12, 11:30
            żreć to tyle co normalnie tylko częsciej i regularnie, do minimum ograniczyć, a najlepiej zlikwidować pieczywo, kartofle i kluchy
            • jamesonwhiskey Re: Montignac, kapusty i inne dukany 13.01.12, 16:01
              ziemiaki sa ok, zawieraja sporo wit C magnezu i innych waznych pie...
              poza tym sa nisko kaloryczne
    • franczii Re: jaka dieta? 13.01.12, 16:24
      dieta srodziemnomorska
      • june23 Re: jaka dieta? 29.05.12, 18:44
        jeśli jesteś na diecie, to uważaj na owoce, ale nie wszystkie smile
        kobieta.wp.pl/gid,14521761,img,14521829,kat,119634,title,Te-owoce-mozesz-jesc-bezkarnie,galeriazdjecie.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka