miomamamia 30.01.12, 10:08 Kochane mamy! Pomocy!! potrzebuje sprawdzonego przepisu na jakiś pyszny tylko nie mdły tort, przeczesałam Intenet i nic mi nie wpadło w oko, a chciałabym jeszcze wypiek przetestować. Podrzucać przepisy, plissss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starobrno Re: tort na roczek 30.01.12, 15:37 A chcesz taki, zeby maluch mogl jest czy "normalny"? Odpowiedz Link Zgłoś
miomamamia Re: tort na roczek 30.01.12, 15:45 No właśnie nie chce zamawiać, chyba że w ostaeczności. Taki normalny, tylko żaden typu czekoladowo-orzechowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: tort na roczek 30.01.12, 17:00 A przegladalas blog forumowej Karry ? Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: tort na roczek 30.01.12, 17:01 A przegladalas blog forumowej Karry ? Jest marchewkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: tort na roczek 03.02.12, 21:33 Ulubione ciasta moich dzieci to torcik truskawkowy (masa z mrozonych truskawek, galaretki truskawkowej oraz bitej smietany, bardzo orzezwiajacy, wszystko na bazie biszkoptu, ciasto ma fajna postac kopuly, podobne do tego:autoimg.kochbar.de/kbrezept/347593_314911/400x266/erdbeer-charlotte.jpg ) albo torcik raffaello (jedna warstwa to nutella, druga warstwa to masa smietanowo-twarozkowa z kawalkami mandarynek, calosc posmarowana smietana i ozdobiona kulkami z pralinek raffaello, tak to mniej wiecej wyglada:autoimg.kochbar.de/kbrezept/334810_290270/400x266/rezept-raffaello-torte.jpg ). Ten drugi robilam takze jako "Sloneczko-ty-moje" : w bok kopuly wbite byly trojkatne wafle, wygladalo to z gory jak sloneczko. Interesuje cie ktores? Mam tez przepis na torcik w ksztalcie misia, podobny do tego, tylko ja czekolada nie zalewam: www.sutterbegg.ch/wDeutsch/kurier_sutterbegg/img/KinderGebTorte.jpg (nadzienie robilam takie, jak do tortu raffaello, bo oryginalnego orzechowego nie lubily). Odpowiedz Link Zgłoś