kaska_anita
24.06.13, 12:01
Moja 3miesieczna coreczka zaczela odmawiac jedzenia pomimo tego ze jest bardzo glodna i ssie ciagle piastki. Moze zaczne od tego, ze przez 2miesiace byla karmiona piersia jednak ciagle plakala nie mogla spokojnie spac piers tez ssala i puszczala co kilka sekund. Takie zachowanie dziecka przyczynilo sie do stresu i spadku pokarmu u mnie wiec zaczelam dokarmiac ja mlekiem modyfikowanym po kilku dniach zaczela robic kupki z sladowa iloscia krwi wiec poszlismy do lekarza. Po testach z krwi okazalo sie ze ma alergie na bialko mleka krowiego dostala mleko neocate lcp. Nie chciala z poczatku jesc tego mleka ale z powodu plesniawki na gardle po tyg stosowania nystatyny bol przeszedl i zaczela ladnie jesc, przybierala na wadze. Teraz od 2 tyg znowu jest problem zaczyna jesc i puszcza butelke odwraca glowe, a po chwili krzyczy i ssie piastki. lekarz zalecil dawanie zantacu bo byc moze to refluks ale jej sie nie ulewa po kazdym posilku nie wymiotuje. Najgorsze jest to ze poza rankami za uszkami i lzawiejacym oczkiem nie ma zadnych widocznych objawow. Rece opadaja z bezsilnosci ze nie mozna pomoc wlasnemu dziecku. Bardzo prosze o porade co w takiej sytuacji zrobic poniewaz nie chce faszerowac dziecka ciagle nowymi specyfikami jezeli nie sa konieczne. Z gory dziekuje.