Dodaj do ulubionych

Konserwanty!!!

08.01.05, 21:44
Cześć dziewczyny.
Jestem przeciwniczką konserwantów i staram się ich unikać ale czasem mam
wrażenie że się nie da. Np. kiełbaski które kupuję dla mojego 2,5 latka,
przeważnie z Morlin. Kupuję takie na wagę a nie paczkowane, bo w tych
paczkowanych są konserwanty. Ale ostatnio do mnie dotarło, jaką ja mam
pewność że te na wagę nie mają konserwantów? Na pewno były w jakimś
opakowaniu zbiorczym i też miały konserwant. Czy to moja fobia? Czy też
zwracacie na to uwagę.

Małgoś, Mateusz i 11tc.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Konserwanty!!! 09.01.05, 21:25
      niestetyu większośc wędlin nafaszerowana jest konserwantami. Morliny tez.
      Zazwyczaj prosze w sklepach o wędlinę dla dziecka, bez konserwantów.. ale jaką
      mogę miec pewnosc,ze to co dostaję faktycznie jest zdrowe? zadnejsmile
    • agatka0202 Re: Konserwanty!!! 02.04.16, 02:00
      ajurweda-w-biznesie.blogspot.com/2016/04/konserwanty-sa-wszedzie.html
    • choco_muffinka Re: Konserwanty!!! 15.04.16, 08:57
      Jest wiele smacznych produktów bez konserwantów, dla mnie pod tym względem wygrywa Stovit. Spróbuj na przykład Naturalnie Owocowe - to coś między dżemem a konfiturą, ma wiele zastosowań, a najwyraźniej żadnych konserwantów. Prawie same owoce. smile
    • joannaredakcja21 Re: Konserwanty!!! 12.05.16, 19:16
      Ciekawe są te produkty Stovitu. Mnie wpadł niedawno w ręce ich produkt "Naturalnie owocowe" o smaku truskawek. Zaintrygowali mnie i sobie poczytałam. To mix owocowy z dodatkiem, tu uwaga, soku z cytryny i aceroli, a nie syropu glukozowo-fruktozowego! A ponadto: bez konserwantów, barwników i sztucznych aromatów. A w smaku? Niebo w gębie! #NaturalnieOwocowe #Stovit
    • choco_muffinka Re: Konserwanty!!! 29.07.16, 11:05
      Zawsze zwracam uwagę na konserwanty i dlatego podzielę się najnowszym odkryciem - Naturalnie Owocowe od Stovitu. smile To jakby dżem, ale nie do końca, bardziej... owocowy właśnie. Smaczniejszy. I co najważniejsze - bez sztucznych barwników i konserwantów. Nadaje się na chleb, do ciasta, lodów, deserów...
    • r.emik Re: Konserwanty!!! 28.10.16, 15:10
      Nie masz żadnej pewności. Teoretycznie mogłabyś sama upiec jakieś mięsko "do chleba", np szynkę czy schab, ale nawet surowe mięso może zawierać konserwanty... Choć moim zdaniem jest to dobre (także w kontekście: smaczne) rozwiązanie smile Pozostaje Ci się z tym pogodzić, albo przeprowadzić na wieś i zadbać o swoje jedzenie od początku do końca wink
      -----------
      ubranka do chrztu Kraków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka