pomarancza1 21.02.05, 02:03 hej prosze o rady jaki kisiel mleczny podajecie maluchom, okolo11 miesiaca, ja w londynie nie moge kupic takich pysznosci, a moja mama twierdzi, ze nie moze ich w Rzeszowie upatrzyc- prosze o padanie firm- dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaga25 Re: kisiel mleczny 21.02.05, 10:47 Lepiej zrobić samemu. Zdrowszy. Mleczko zagotować, z sokiem wymieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza1 Re: kisiel mleczny 24.02.05, 00:42 hej dzieki masz racje domowy lepszy - bedziemy probowac- hej Odpowiedz Link Zgłoś
arika2004 Re: kisiel mleczny 26.02.05, 00:17 Witam oto przepis na zdrowy kisiel mój mały sie nim zajada:potrzebne beda 180 ml wody, zółtko, 6 miarek mleka modyfikowanego płaska łyzeczka mąki ziemniaczanej. Do 90 ml wody dodaj mleko i wymieszaj.Do reszty wody dodaj żółtko i mąke wymieszaj i zagotuj lekko aby zgestniało.Dodaj przygotowane mleko i zagotuj.Gotuj ok minuty NA WOLNYM OGNIU.Po przelaniu do salaretki wsyp łyzeczke cukru i ostudz do temp takiej aby malca nie popazyło.I GOTOWE SMACZNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
arika2004 Re: do arika 26.02.05, 19:03 nie ma za co chcesz wiecej przepisów wejdz na www.nestle.com.pl lub nutricia.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś