ewakrakow1 25.02.05, 16:18 co dajecie lub dawałyscie do picia (chodzi mi o herbatki) karmiąc dzidzie (5tyg) piersia??? ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcialinka Re: co do picia? 25.02.05, 17:25 jest herbatka hipp ułatwiająca trawienie, uspokajająca,na kolki.są dobre mój synek pije,szybko sie je robi bo są w granulkach, mój synek po wodzie z glukozą dostawał zaparć a takie herbatki tylko pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: co do picia? 25.02.05, 17:49 piękne dzięki ewcialinka, widziałam takie, napewno kupie Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: co do picia? 25.02.05, 17:52 Wylacznie piers!! Dziecka karmionego piersia niczym sie nie dopaja, zwlaszcza, ze ma dopiero 5 tygodni. Skad pomysl z herbatkami?Pewnie presja babc, wychowanych na szkole sprzed 30 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: co do picia? 25.02.05, 18:04 żadna presja .mój synek też karmiony był piersią i dziwne jakoś sama pierś mu nie wystarczała,pił herbatki z wielką chęcią. KAŻDE DZIECKO JEST INNE,JEDNEMU WYSTARCZY PIERŚ A DRUGIEMU NIE,TO TY CHYBA MASZ JAKIEŚ STARODAWNE NAWYKI ŻE TYLKO I WYŁĄCZNIE PIERŚ ZZZ12 Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: co do picia? 25.02.05, 18:04 Zgadzam sie. Mleko mamy (o ile ma sie odpowiednia ilosc)to wszystko czego noworodek potrzrebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
filonek2004 Re: co do picia? 25.02.05, 18:47 kochane dziewczyny uwazajcie na herbatki HIPP. ostatnio bylam u dermatologa moj synek 8 mies zaczal pic herbatki - wczesniej tylko cycus do 5 mies wylacznie potem podjadal cos nie chcial jednak pic tylko soki przecierowe, teraz zaczal i odrazu problemy. dermatolog odrazu zapytala, czy pije herbatki HIPP - podobno uczulaja wiekszosc dzieci (oczywiscie nie wszystkie i nie jest to regola ale lepiej uwazac). podobno ziola uczulaja w tych herbatkach. niegdy bym nie przypuszczala a jednak, takze polecam cycusia - to starczy takiej malej dzidzi. caluje mama filipa Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: co do picia? 25.02.05, 19:06 dzieki dziewczyny! pytam, dlatego że mały miał straszna żółtaczkę i był przepajany glukoza (p dpktor zaleciła) chyba przyzwyczaił sie do tej glukozy, bo czasami daje mu piers, a on ja odpycha i płacze a po podaniu glukozy sie uspokaja ale nie o to chodzi ostatnio p doktor przepisała witaminki i kazała podawać z herbatka a ja oczywiscie nie zapytałam z jaka, a przecież żadnej nie pije i podawałam mu z glukoza a teraz juz zwariowałam pomocy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: co do picia? 25.02.05, 20:30 no widzisz mówiłam,niektóre dzieci nie chcą cyca,widocznie coś nie pasuje,skoro cyca odpycha a pije glukoze tzn że chce mu sie pić a twoje mleczko mu nie wystarcza. niektóre dzieci się napiją mlekiem matki a niektóre nie,nie mozna wszystkich traktować jednakowo. a jeżeli chodzi o uczulenie po tych herbatkach to też indywidualna sprawa jedne dostają uczulenie drugie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: co do picia? 25.02.05, 21:31 Na jakiej podstawie sadzisz, ze Twoj pokarm dziecku nie wystarczal? Czy dziecko mialo hipoglikemie?Nie przybieralo na wadze? Nie sikalo? czy po prostu rozsmakowalo sie w herbatce? Jasne, ze sie moglo rozsmakowac, bo herbatka jest slodka ( dzieci lubia slodkie), a w dodatku przez smoczek szybko leci, nie trzeba sie wysilac, napracowac, zeby sie napic. Ale to nie dowod, ze dziecku ta herbatka byla do czegokolwiek potrzebna. Moze bardziej Tobie, niz dziecku (niech zgadne: chcialo ssac co godzine- dwie i to przez kilkadziesiat minut? To norma we wczesnym niemowlectwie, a nie dowod, ze dziecko potrzebuje dokarmiania czy dopajania). Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: co do picia? 25.02.05, 22:47 do zz12 nie nie chciało ssać co dwie godziny po kilkadziesiąt minut.naprawde nie wiem o co ci chodzi ,uczepiłas sie jak rzep psiego ogona.ja chyba wiem lepiej co moje dziecko bardziej lubi niż ty,a ty sie tu tylko wymądrzasz. ja po prostu uważam że każde dziecko jest inne a ty uważasz że wszystkie są takie same. nie mówie że karmienie tylko piersią jest gorsze,uważam że każde dziecko jest inne.jednemu wystarczy pokarm matki a innemu nie .to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: co do picia? 26.02.05, 11:55 Masz racje, ze kazde dziecko jest inne, ale dalej mi nie odpowiedzialas na pytanie NA JAKIEJ PODSTAWIE wywnioskowalas, ze Twoj pokarm nie wystarcza dziecku, ze trzeba je bylo dopajac herbatka w 5 tygodniu zycia? Nawet dzieci urodzone latem, w upaly,nie potrzebuja dopajania, wystarcza im w zupelnosci piers, a jesli juz mama sie uprze, to lepsza od herbatki bylaby zwykla przegotowana woda. A ze Twoje dziecko lubi slodkie? A kto nie lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: co do picia? 26.02.05, 13:00 jeszcze raz dzieki! oj ! i nie kłóccie sie juz, prosze pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
olga04 Re: co do picia? 26.02.05, 14:00 Ja moją Olgę dopajam herbatką którą sama jej gotuję: na 100ml wody łyżeczka płaska cukru przegotować zabarwić herbatką lub rumiankiem na złoty kolor i jescze raz przegotować. Taką pije i jej smakuje bo tej Hipp nieznosi. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: co do picia? 26.02.05, 14:12 Ok, tylko po co ten cukier??? W ten sposób od początku przywyczajamy do słodkiego smaku! Przegotowana woda mineralna - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
olga04 Re: co do picia? 26.02.05, 14:18 No tak tylko ta cwana bestia bez cukru to już nie chce próbowałam! Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa1 Re: co do picia? 26.02.05, 14:25 zamiast cukru lepiej spróbuj dodawać glukozę!!! Też słodkie, ale łatwiej sie trawi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia26 Re: co do picia? 27.02.05, 22:03 Jak chcesz odzwyczaić malucha od cukru to za każdym razem dodawaj go odrobinę mniej,ale tak żeby nie poczuł różnicy.Rób tak aż w ogóle przestaniesz słodzić.Trochę to trwa,ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś