kinia.27 12.08.05, 14:03 czy macie moze przepis na ciasto snickers? wczoraj jadlam u mojej przyjaciolki (ona kupila) i bardzo nam smakowal jesli macie przepis to bardzo prosze i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czajkax2 Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 14:06 mam. Przepyszne ciacho .Szkoda ze ja na diecie Napisze później bo musze znaleźć katke z przepisem. Odpowiedz Link Zgłoś
trudy77 Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 14:18 Ja robię tak: „SNIKERS” CIASTO: ½ kg mąki, 2 łyżeczki sody, 2 łyzki miodu, 1 szkl. cukru, 2 jajka, 15 dag margaryny- składniki zmieszać; wyrobić ciasto, podzielić na dwie części. Upiec pierwszą cześć w 200oC przez 15- 20 minut. MASA:15 dag masła, 10 dag cukru, 2 łyżki miodu- do rozpuszczenia składników na b. małym ogniu podgrzewać , a następnie dodajemy 30 dkg orzechów włoskich w małych cząstkach i prażymy 10 minut, mieszając. Tę masę polożyć na drugą część ciasta i podobnie upiec. Obba placki przełożyć kremem budyniowym (ugotować budyń z 2 szkl. mleka+ 1/2 szkl. cukru + 2 paczki cukru waniliowego + 2 łyżki mąki + 2 łyzki mąki ziemniaczanej i zmiksować z kostką masła). Najlepiej upiec to ciasto przynajmniej dzień wcześniej i włożyć do lodówki, aby zmiękło. Pozdrawiam i życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 14:20 1/2 kostki masła 2 łyżki miodu 2,5 szklanki mąki 1 jajko 2 łyzki śmietany 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1 łyzeczka sody Puszka mleka skondensowanego słodzonego gotujemy w garnku z wodą ze 2 godziny. Ja gotuję 2 godziny, potem przewracam do góry nogami i znowu 2 godziny. dzięki temu mleko jest gęste,brazowe i się nie rozlewa. Ugnieść ciasto ,podzielić na 2 części, upiec 2 placki. Piec ok 20 ,on w gorącym piekarniku(ok200stopni) Na 1 placek położyc mleko,przykryc drugim i posmarowac karmelem. Karmel: 2 łyzki miosu 20 dkg orzechów woskich 2 łyzki cukru 15dkg masła Smażyc masę w rondlu(lub patelni) razem z orzechami 6-7 minut(zeby nie było zbyt geste). Jadam r.ozne snickersy,ale tylko z tego przepisu i smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 14:26 Aha ja ciasto piekę na spodzie od tortownicy. Nie wiem czemu ale snickers musi byc okrągly) Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 14:12 Nie wiem czy o takie Ci chodzi ,ale taki przepis mam Snickers 4 szklanki mąki 1 kostka masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru pudru 4 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jaj 25 dag orzechów włoskich puszka mleka skondensowanego (słodkiego) słoiczek kwaśnego dżemu 2 łyżki mąki ziemniaczanej gotowa polewa Z mąki, kostki masła lub margaryny, cukru (pozostawić dwie łyżki do piany z białek), śmietany, 6 żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. 1/4 zostawić na kruszonkę i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto podzielić na połowę i rozłożyć na dwie blachy tej samej wielkości. Na ciasto posmarować po pół słoika dżemu. Ubić pianę z białek z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. Pianę rozłożyć na ciasto na dwie blachy. Orzechy sparzyć, lekko posiekać i wyłożyć na pianę na obie blachy. Na wierzch zetrzeć kruszonkę. Piec ok. 40 minut. Masa: puszkę mleka wstawić do garnka z wodą i gotować ok. 2 godziny na wolnym ogniu. Ostudzić. Rozsmarować masę na jednym z placków i przykryć drugim. Ciasto polać polewą i pozostawić do zastygnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 14:20 na forum kuchnia też można znaleźć przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.27 Re: przepis na ciasto SNICKERS 12.08.05, 18:03 dzieki dziewczyny!!! odpisalam do swojego zeszyciku z przepisami wszystkie ktore podalyscie hihi, teraz tylko wyprobowac musze !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś