11.11.05, 09:47
co to jest sinlac i kiedy sie to stosuje? mieszkam w niemczech, widzialam to w
sklepie, ale za malo znam niemiecki, aby wszytsko na opakowaniu zrozumiec. a
pojawia sie ow tajemniczy sinlac dosc czesto w postach o jedzeniu dla dzieci...

z gory dziekuje za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • iwonkafi Re: sinlac 11.11.05, 10:30
      Witaj na stronie www.nestle.pl/dziecko znajdziesz wszystkie informacje na temat
      sinlacku a tak krotko jest to pyszna slodka kaszka kukurydziana bardzo zdrowa i
      dzieci ja uwielbiaja.Moja corcia ma juz prawie roczek i od ukonczenia 5 m.jest
      na sinlacku.Pozdrawiam
      • annka12 Re: sinlac 11.11.05, 10:52
        Hmmmm..........
        a w skladzie jest ryz a nie kukurydza???
        Aha a gdzie kupujecie bo wg strony w nestle tylko apteki natomiast podobno jest
        w sklepach i to duzo taniej????
        • iwonkafi Re: sinlac 11.11.05, 11:19
          TAK TAK masz racje ale cala reszta sie zgadza sinlack jest produktem
          zbozowym .Absolutnie nie kupuj w aptece bo bardzo przeplacisz jest dostepny w
          hipermarketach cerfur tesco w aptece kosztuje ok25-30zl a w marketach 18-
          19zl.Pozdrawiam
          • ewa_sk do iwonkafi 11.11.05, 12:12
            Ile razy dziennie podajesz sinlac?Stosujesz go zamiast mleka?Jeśli nie to napisz
            mi proszę ile dzidzia dostaje jeszcze mleczka.
      • kura17 Re: sinlac 11.11.05, 13:32
        to czym sie rozni sinlac od zwyklej kaszki bezglutenowej? tzn czemu jest lepszy
        (o ile jestwink?
    • mania3 Re: sinlac 11.11.05, 15:37
      Sinlac to jakby mleko i kaszka w jednym,tyle,że bez mlekasmileZamąciłam.W każdym
      razie sinlac zastępuje mleko a kaszka to tylko kaszka
      • iwonkafi Re: sinlac 11.11.05, 17:28
        Witam.Sinlack robi sie na wodzie.A od kaszki rozni sie tym ze ma bardzo duzo
        witmin podaje sie go gdyz zapobiega alergi pokarmowej i nie tuczy tak jak
        kasza.Do tej pory podawalam go wieczorem na wodzie a od miesiaca raz dziennie
        robie jej sinlack z owocami i daje lyzeczka.Wikusia go uwielbia a i jeszcze
        jedna roznica kasze jak sie odstawi na piec minut to gestnieje i robi sie kit a
        sinlack nigdy tak nie gestnieje ani w butli ani w miseczce.Pozdrawiam
        • anettab Re: sinlac 15.11.05, 21:19
          iwonkafi napisała:

i nie tuczy tak jak
          > kasza

a ja dla odmiany słyszałam, że zalecany jest wczesniakom i dzieciom z niską
          masą urodzeniową po to, aby je trochę podtuczyć i dlatego zalecany jest tylko 1
          raz dziennie
          pozdrawiam
          anettab
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka