Dodaj do ulubionych

kiedy kisiel z mąki ziemniaczanej?

11.01.06, 18:28

Obserwuj wątek
    • jakw Re: kiedy kisiel z mąki ziemniaczanej? 11.01.06, 18:33
      moja jada od czasu jak skończyła 6.5 m-ca
      • bemark76 a jak zrobic taki kisiel :;_ęę 11.01.06, 19:31
        • izetka Re: a jak zrobic taki kisiel :;_ęę 11.01.06, 19:37
          podgrzac dowolny soczek tak ok., 200ml na jedna porcje. rozrobic lyzke lub dwie
          maki ziemniaczanej z mala iloscia zinmnej wody, dodac do soczku zagotowac i
          gotowe. (im wiecej maki tym gesciejszy kisiel)
          • bemark76 do izetka 11.01.06, 22:56
            dziekuje Ci bardzo, powiedz mi jeszcse czy traktowac to jako przekaske, deserek
            czy moze to byc normalny posilek?
            • bemark76 Re: do izetka 11.01.06, 22:57
              acha - jeszcze jedno moja corka za tydzien skonczy 6mcy, czy mogejej juz to
              podawac?
    • izetka Re: do izetka 12.01.06, 09:41
      nie no jako normalny posilek to bym tego nie traktowala. w koncu to zwykly
      soczek z odrobina maki. raczej deserek po obiadku albo taka przekaska miedzy
      karmieniami. moja corcia ma juz 8 miesiecy i juz zaczelam jej od kilku dni to
      podawac od czasu do czasu. ale nie wiem od kiedy wlasciwie mozna. no te soczki
      to przeciez juz od 4 miesiaca mozna tylko nie wiem co z ta maka ziemniaczana
      ale to sa tak male ilosci ze chyba nie powinnas miec obaw. tym bardziej ze
      twoja dzidzia ma juz 6 nmiesiecy i pewnie je juz tez inne rzeczy poza mlekiem.
      • jakw Re: do izetka 12.01.06, 09:56
        myślę, że w mące ziemniaczanej to nie ma nic więcej niż jest w ziemniakach - w
        książce o żywieniu małych dzieci przeczytałam, że kisiel może być niemal 1-szym
        posiłkiem poza mlekiem.
        Ja po zrobieniu kiślu z soczku dorzucam jeszcze np. tarte jabłko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka