zaba91977 08.02.06, 12:25 Jakie dajecie maluchom biszkopty i od którego m-ca??? W skelpach nie mogę nigdzie znaleźć biszkoptów bezglutenowych. Jaka firma je produkuje i gdzie można je kupić? Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agula111 Re: Biszkopty??? 08.02.06, 23:27 witaj, ja kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia za 8 zl za opakowanie. porazka maly plul i rzucal nimi o podloge.mial wtedy jakies 9 mies. zdecydowanie woli flipsy. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Biszkopty??? 09.02.06, 05:59 ja daję zwykłe biszkopty, a zaczełam dawać jak mała miała 8 mies. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: Biszkopty??? 09.02.06, 08:12 Nie daję żadnych biszkoptów ani flipsów. Odpowiedz Link Zgłoś
fitap Re: Biszkopty??? 10.02.06, 15:09 z biszkoptami to trzeba uważać, gdyż bardzo ciężko znaleźć bez 'tych takich' E- ???, E-!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Biszkopty??? 10.02.06, 16:03 ja daję zwykłe lu petitek biszkopty - są bez konserwantów i tak strasznie się nie kruszą. Dawałam od 7 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: Biszkopty??? 10.02.06, 16:52 ja też daję zwykłe od piątego miesiąca tak szczerze to dopiero na tym forum dowiedziałam się, że są bezglutenowe biszkoty. Ponad 10 lat lemu jak moja starsza córka była mała nie było takich dziwnych wynalazków i wychowała się bez problemów i alergii. Już raz na którymś forum przyznałam się, że nie żywię dziecka według tabel i... dzięki Bogu rozmawiamy wirtualnie bo inaczej nie wiem co by było... Odpowiedz Link Zgłoś
martynahpt Re: Biszkopty??? 12.02.06, 12:39 Ja zaczelam dawac po 10 mies jak zaczelam powoli wprowadzac gluten i kupowalam te z petitek. MAly jadl ale nie za bardzo, on wogole jest nie do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marittka76 Re: Biszkopty??? 13.02.06, 07:59 ja daję od 8 miesiąca - kupuje ciasteczka dla dzieci - chrupaczki Odpowiedz Link Zgłoś
skynetii Re: Biszkopty??? 13.02.06, 10:32 Ja dawałam od 7 miesiąca z mleczkiem.. Kupowałam te bez E, czyli Petitki... Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Biszkopty??? 14.02.06, 10:51 Kupiłam ostatnio chrupaczki Nestle! Boże, co za pomyłka! Takie twarde, że duże dziecko się może zakrztusić, a co dopiero niemowlak! Zamierzam kupić jakieś zwykłe, miękkie biszkopty, poszukam takich bez E... Odpowiedz Link Zgłoś
alusiowa Re: Biszkopty??? 16.02.06, 16:06 Ja też tak myślałam. Synek skończył rok więc chciałam mu w końcu dać miśkopta. Ale przezornie sama go najpierw spróbowałam i... miśkopty powędrowały do szuflady. Też myślałam że dziecku nimi zrobię krzywdę. Ale po dwóch tygodniach się złamałam - i dałam do spróbowania. Synek chrupał aż mu się uszy trzęsły. Teraz ciasteczka pomagają mu trochę na rosnące zęby i są dobrym pomysłem na "zajęcie" podczas zakupów. Ale zawsze ciasteczka je na siedząco w foteliku i pod kontrolą - żadnego biegania z ciasteczkami w łapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ankabl Re: Biszkopty??? 15.02.06, 14:01 Mam blizniaki, ktore maja roczek i o zgrozo.....!!!! ..pediatra zaleciała mi podać gluten dopiero około drugich urodzin!!! Więc kupuję te bezglutenowce za 8 zika i chłopaki sie zajadają!! Można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością!! Firma je produkująca to glutenex. www.glutenex.com.pl sa w pudełku. Czasem dostanę takie w torebce taka sama cena ale nieco wiecej!!! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś