blizniaczka1 09.03.06, 12:26 Jak zrobić kisiel niemowlęciu? niestety bez mleka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: kisiel 09.03.06, 13:38 Witaj Ja robię z soku bobofrut-w małej ilości mieszam odrobinę skrobi,reszte gotuję(tzn nie cały sok)i do gotującej się porcji soku dodaje ten ze skrobia-mieszam szybko i wyłączam gaz.Po ostygnięciu jest pyszny kisiel Smacznego danta Odpowiedz Link Zgłoś
akanter Re: kisiel 09.03.06, 13:40 A czy 9 miesięcznemu dziecku(skończone) można podać zwykły kisiel z torebki Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczka1 Re: kisiel 09.03.06, 20:20 Dziękuję! Czy 6,5 miesięczne dziecię może już kisiel wcinać? Ile tej skrobii dodać i ile soczku? Prosżę łopatologicznie. Czy to może zapierać czy rozwalniać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: kisiel 10.03.06, 10:55 Ja daję wszystkiego na oko-na dnie garnuszka gotuję małą ilośc soku,a w drugim mieszam z połową łyżeczki ..jeszcze mniejsza ilość. W tym wieku wg mnie można juz dawac.To przecież taki deserek. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka89 Re: kisiel 10.03.06, 12:28 Moj synek jak mial 9 m-cy to wcinal kisiel z torebki (ale ten co sie gotuje a nie zalewa woda)az mu sie uszka trzesly.. dodaje mu do gotujacej wody starte jabluszko zeby sie troszk epogotowalo.. Nic malemu nie bylo i nic nie jest do tej pory.!! Zreszta to lekarz zalecił mi abym podawała synkowi kisiel, powiedzial, ze to w sumie sama woda i skrobia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś