lucado 04.10.06, 10:51 czy mozna podawac takiemu szkrabowi miód. próbowałyscie podac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusia79 Re: miód dla 9m 04.10.06, 10:52 ale mnie uprzedziłaś, też miałam o to zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: miód dla 9m 04.10.06, 10:59 Można, pewnie, że można. Można próbować nawet młodszemu. Tylko istnieje ryzyko alergii - miód może być mocno uczulający. Zaleca się podawanie w drugim roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: miód dla 9m 04.10.06, 10:59 z tego co mi wiadomo miód jest bardzo alergenny podobnie jak orzechy czy kakao dlatego nie polecałabym Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: miód dla 9m 04.10.06, 11:00 Mojemu dziecięciu w 10 miesiącu kompletnie znudziło się mleko i nie było sposobu ani mleka którego już nie próbowaliśmy i nic. Nie chciała i kropka a przecież musiała jeszcze pić. Nie chciałam słodzić cukrem więc posłodziłam prawdziwym miodem (z dobrej sprawdzonej pasieki) i wypiła całą butlę. Skończyła ostatnio roczek i cały czas na śniadanko daję jej mleczko z miodkiem i kleikiem ryżowym. Nic się nie działo po wprowadzeniu jej miodu do diety tym bardziej, że je go niewiele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś