IP: *.* 12.05.01, 11:00
Jak przygotować budyń na mleku modyfikowanym? Czy to mleko można gotować? Jakie mleko wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: budyń IP: *.* 14.05.01, 12:11
      Gotowanie mleku modyfikowanemu raczej nie służy. Najlepiej zrób budyń na wodzie i domieszaj mleko po ugotowaniu. Można rozmieszć mikserem, żeby nie zrobiły się kluchy.
      • Gość: guest Re: budyń IP: *.* 16.05.01, 11:53
        Dziękuję za odpowiedź. Chciałam się spytać, co można dawać dziecku 11-miesięcznemu do jedzenia tak, by jadło trzy posiłki mleczne dziennie. Na pierwsze śniadanie i kolację synek dostaje kaszkę mleczną, ale powinien chyba jeszcze mieć trzeci posiłek mleczny. Karmiłam go piersią, ale on już coraz bardziej nie chce ssać.Czasami daję mu Danonki. Nie wiem, czy codziennie może jeść jogurty.
        • Gość: guest Re: budyń IP: *.* 16.05.01, 14:39
          Nam lekarz zalecił zaczynać właśnie od jogurtów, nie o serków. Najlepszy jest jogurt naturalny, do którego dodasz pokrojone czy utarte owoce (mogą być te ze słoiczków). Jeśli nie masz w domu alergika, to powinno wszystko być w porządku. Niestety nie umiem Ci dokladnie powiedzieć od kiedy można podawać jogurty i serki, bo moja córka mogła je zacząć jesć dopiero po ukończeniu 2 lat. Ale chyba 11 miesięcznemu dziecku już można. Jeśli dziecko jada żółtko z jajka, to polecam kisiel mleczny na mleku modyfikowanym.
        • Gość: guest Re: budyń IP: *.* 20.05.01, 09:24
          Twarożek i jogurty dziecko może jeść od początku 10tego mca (jeśli nie ma skazy białkowej). Bardzo smaczne są gotowe z owocami firmy Ovita Nutricia tj.BoboVita, bubu. Ja do tego dadaję trochę kaszki ryżowej z wodą (wcześniej rozrabiam, potem dodaję deserek, by nie zrobiły się kluchy). Mama 9,5miesięcznego Kubusia
    • Gość: guest Re: budyń IP: *.* 17.05.01, 08:36
      Dziękuję Ci Marto. Gdybys mogła napisać, jak przygotować kisiel mleczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka