Dodaj do ulubionych

a co jedza mamy???

IP: *.* 25.09.01, 14:59
Moze ten post pasuje bardziej do e-mamy.. ale bedzie glownie o jedzeniu. Drogie Mamy! Co Wy jecie? I kiedy? Ja wprawdzie juz przed urodzeniem dzieci mialam problem ze zdrowym odzywianiem - ale teraz to juz jest paranoja! Nie dosc, ze nie mam czasu na porzadny posilek (raz na kilka dni sie wygospodaruje), to jeszcze odkrylam u siebie niezwykla sklonnosc do zywnosci niezdrowej (typu czekolada, ciastka, slodkie serki - wlasciwie jest to podstawa mojej diety). Moja mama twierdzi, ze jestem leniwa i nie potrafie sie zorganizowac - i cos w tym jest ale niestety nie pomaga mi to w rozwiazaniu tego problemu. Nie chodzi tylko o moje zdrowie, ale chce zadbac o wyksztalcenie zdrowych nawykow zywieniowych u moich dzieci - nie chce dawac im slodyczy, chce zeby jadly duzo warzyw, ale jak je do tego przekonam jesli sama postepuje inaczej? Jako nastolatka mialam fiola na punkcie zdrowego odzywiania (uboczny skutek anoreksji), wiec podstawy teoretyczne mam, ale praktyka lezy na calego. Poradzcie mi, jak sie zmobilizowac (i to nie tylko do gotowania)?Pozdrawiam,Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: a co jedza mamy??? IP: *.* 25.09.01, 20:06
      Ja się zmobilizowałam jak Daniel zaczął z nami jadać. Wcześniej jedliśmy dużo z torebek, mało warzyw i owoców, żadnych kasz itp.Teraz się staram, dużo czytam na tema zdrowego odżywiania. I próbuję coraz nowe potrawy. A Kiciak już potrafi się trochę sam zabawić, i jest więcej czasu. I zaczyna nam to wszystko smakować, a najbardziej Danielowi, dzisiaj się zajadał soczewicą. (Pierwszy raz w życiu ugotowałam i jadłam).A śniadania niestety też jeszcze nie nauczyłam się jeść. Za to pożeram ogromne ilości kolacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka