Dodaj do ulubionych

Wegetarianizm a z

IP: *.* 25.10.01, 13:12
Czesc. Ja mieszkam w krakowie. Czy jest może ktoś z Krakowa kto chce karmic dziecko dieta bezmiesna i np. wie gdie tu u nas jest taka poradnia?nie chce dawac mojej 9 mies. coreczce miesa bo sama nie jem, no ale coz na razie jej daje bo kazda pani doktor ktora o to pytam straszy mnie anemia u dziecka. Bardzo prosze o rade ,najlepiej od kogos kto wychowuje dziecko po "wegetariansku" . Pozdrawiam i czekam. domi
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wegetarianizm a z IP: *.* 25.10.01, 20:44
      patrz schemat zywienia malego alergika - napisalam tam zywieniowy plan mojego dzoecka, ktore jest weganem, na takiej diecie od 9 miesiaca, zadnych niedoborow, rosnie jak na drozdzach. pozdro. j. sa tez strony www.vege.pl
    • Gość: guest Re: Wegetarianizm a z IP: *.* 26.10.01, 10:22
      Czesc, ja niestety jem mieso imoja corka (3 latka) rowniez,ale mam mnostwo przyjaciol, ktorzy nigdy nie podawali dzieciom nie tylko miesa, ale mleka i zadnych produktow pochodzenia zwierzecego.My rowniez powoli przechodzimy na diete bezmiesna.Z tego co wiem, soja zawiera wszystkie niezbedne aminokwasy(dzieciaki potrzebuja ich wiecej niz dorosli), wiec jej bialko jest pelnowartosciowe, rownierz orzechy zawieraja pelnowartosciowe bialko, apoza tym mozna laczyc np. mlekoz kaszami itd.Moja corka ma uczulenie na krowie mleko i pije tylko sojowe, gotuje dla niej kasze-manne na tym mleczku ibardzo ja lubi, uwielbia tez jogurty sojowe .Obecnie mieszkamy w Londynie i trzeba przyznac, ze jest tu ogromny wybor produktow sojowych (na przyklad: pyszne lody), ale mam nadzieje, ze wKrakowie tez ich nie brakuje.Ja zaczelam jesc mieso w ciazy, po prostu mialam na nie ochote, szczegolnie na ryby, wydaje mi sie, ze zrobilam to z obawy, ze moje dziecko nie bedzie sie prawidlowo rozwijalo, ale pozniej poznalam tu pielegniarki i lekarki,ktore nigdy nie jadly miesa i nigdy nie podawaly go swoim dzieciom, a gdy sie dowiedzialy, ze zaczelam je jesc z powodu dziecka, nie mogly tego zrozumiec. pozdrowienia Daria
    • Gość: guest Re: Wegetarianizm a z IP: *.* 26.10.01, 11:27
      Cześć Dominiko.Ja znalazłam namiary na lekarza wegetarianina i pediatrę na stronie www.puszatkowo.prv.pl, która notabene jest fantastyczna. Zajrzyj sobie tam, a ja i tak podaję ci adres:Ewa Selwa-Wasilewska, ul. Sobieskiego 6/6, 31-136 Kraków, tel. (0-12)634-02-61. Dzwoniłam do niej i wydała mi się w porządku. Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: Wegetarianizm a z IP: *.* 28.10.01, 14:02
        Bardzo dziękuję za wszystkie informacje dotyczące wegetarianizmu i za namiary na pania doktor. Na pewno skorzystam z porad. Jeżeli ktos jeszcze wychowuje , albo chce wychowywać dziecko zgodnie z zasadami wegetarianizmu, to chetnie podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka