IP: *.* 03.11.01, 16:23
Witam Czy ktoras z mam gotuje kapuste , nie chodzi mi o bigos tylko o kapuste jak na bigos ale podobno sie ja jakos specjalnie zaprawia nie mam pojecia jak , moze Wy wiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika_A/P. Re: kapusta w sosie kremowym IP: *.* 03.11.01, 19:24
      spora główka kapusy pekińskiejpół szklanki wywaru z kury2 łyżki oleju2 ząbki czosnku1 łyżeczka mąki ziemniaczanejsól, biały pieprzKapustę pokroić w paski szerokości około 5 cm. Czosnek obrać i drobno posiekać, na mocno rozgrzanym oleju przesmażyć czosnek, dodać kapustę, a po chwili smażenia rosół, sól i pieprz.Zmniejszyć ogień i dusić 10-15 minut, przełożyć kapustę łyżką cedzakową na talerz, pozostały rosół zagotować na dużym ogniu, zagęścić mąką ziemniaczaną z 1 łyżeczką zimnej wody i polać sosem kapustę.Tak zrobiona kapusta pekińska jest na prawdę smaczna :)pozdrawiam, Monika A/P.
      • Gość: guest Re: kapusta na żeberkach IP: *.* 09.11.01, 12:55
        Główkę kapusty białej, poszatkować, pęczek koperku pokroić, zalać wodą ale tak 3/4, wrzucić żeberka, wegetę i gotować.Jak będzie miękka kapusta to dodać 2 pomidory obrane i pokrojone w kostkę wszystko razem jeszcze trochę pogotować.Zrobić zasmażkę z oleju i mąki i zajadać. PYCHA!
    • Gość: Monika_A/P. Re: kapusta z pieczarkami IP: *.* 03.11.01, 20:08
      75 dag kapusty kiszonej50 dag pieczarek1 cebula3 łyżki oleju5 dag masła1/2 łyżeczki kminku /jak ktoś nie lubi to nie/pieprz1 łyżeczka mąkiDo garnka z kapustą wlać 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody, dodać kminek, gotować pod przykryciem 30 minut.Pieczarki pokroić w paski i smażyć z cebulą kilka minut na oleju. Dodać je do kapusty, popieprzyć, gotować jescze 10 minut bez przykrycia aby odparować wodę. Pod koniec gotowania oprószyć kapustę mąką i wymieszać.Smacznego,Monika A/P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka