IP: *.* 04.01.02, 09:38
Od dwóch dni chodzą za mną frytki (takie prawdziwe z prawdziwych ziemniaków a nie mrożone) czy któraś z was ma może jakiś sposób na usmażenie frytek,żeby były jak najmniej tłuste (tłuste są zawsze chodzi mi o to, żeby ilość tłuszczu zminimalizować). Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Frytki IP: *.* 04.01.02, 09:48
      Po pierwsze: takie pytanie powinno znaleść się na forum "jedzenie" - jak ja nie lubię wprowadzania takiego bałaganu tematycznego!A jeśli chodzi o meritum to są dwa sposoby:1) skuteczny -zakup frytek mrożonych "podsmażonych" i pieczenie ich w piekarniku (około 15 minut) - taka informacja znajduje się na opakowaniu2) nieco mniej skuteczny - wyłożenie talerza/ miski ręcznikiem papierowych i wykładania wartwy usmażonych w tłuszczu frytek na papier, przykrycie kolejną warstwą papierowego ręcznika itd. Po chwili tłuste już ręczniki należy usunąć.Smacznego.
      • Gość: guest Re: Frytki IP: *.* 04.01.02, 10:17
        Przepraszam za wprowadzanie "bałaganu tematycznego" i dziękuję za radę
    • Gość: guest Re: Frytki IP: *.* 04.01.02, 12:45
      Strasznie nerwowa i rzeczowa ta Wiesia. Ja też często umieszczam tematy zupełnie odbiegajace od innych. A tym tłuszczem to ty się nie przejmuj KAJUS. Kochanego ciała nigdy nie zawiele to moje motto. Pozdrawiam Lusia.
    • Gość: Agata Re: Frytki IP: *.* 04.01.02, 15:26
      Wiesiu, dzięki za czuwanie. Wiesia nie jest nerwowa, tylko "kuma czaczę", to znaczy wie, że istnieje forum Wszystko o jedzeniu, gdzie dzielimy się ze sobą przepisami na różne pyszności i to forum działa z wielkim powodzeniem. Polecam!Jeśli autorka wątku nie ma nic przeciwko temu, poproszę admina o przeniesienie go na rzeczone forum.Lusiu droga, nie ma się co szczycić pisaniem nie na temat, bo po to przez ten rok wypracowaliśmy sobie podział forum na "podfora" aby nam wszystkim było łatwiej się po nim poruszać i znaleźć to, co nas interesuje.Z góry przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, ale nie to było moim zamiarem. Taka moja rola, aby ten porządek tematyczny pomóc utrzymać.Pozdrawiamagata (moderator emamy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka