Dodaj do ulubionych

pomozcie kochane mamy

IP: *.* 10.01.02, 12:13
zaczne od tego ze moj Kubus jada cyca co 1,5-2 godz. bez wzgledu na to czy to dzien czy noc.chcialam mu dawac na noc nan hypoalergiczny ( ma skaze bialkowa), ale nie chcial jesc. Troszke ma gorzkawy smak ten nan i nie wiem czy tak ma byc. A jezeli jest wlasciwy, to co zrobic zeby dziecko chcialo go jesc. Mialam nadzieje ze przespimy chociaz jedną noc, chociaz te 5 godzin, ale chyba nadal to bedzie tylko marzenie ;). Pozdrawiam i czekam na jakas pomoc.Alicja
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 10.01.02, 13:21
      Alicjo! Napisz ile miesięcy ma twój głodomorek.
      • Gość: aligru Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 10.01.02, 14:23
        Moj glodomorek za 2 tygodnie konczy 5 miesiecy
    • Gość: guest Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 10.01.02, 14:39
      To już duży chłopak! Może Twoje mleko już mu poprostu niewystarcza. Może spróbuj dać mu inne mleko dobra w smaku jest Humana z MTC. Po za tym dla dzieci ze skazą są jeszcze inne mleka :bebiko sojowe, prosobee, humana, nutramigen(okropne w smaku). Ja moje dziecko przestałam karmić mlekiem w wieku 3-miesięcy, ponieważ nie chciała żadnego. A zupki już mu dajesz? Jeśli lubi to może spróbujesz dać mu na noc zupkę z butelki. Powodzenia!Mam dwie córeczki, to może będę Ci mogła jeszcze coś doradzić. Ania
    • Gość: guest Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 10.01.02, 19:38
      Nie moge sie wypowiadac na temat przechodzenia (czescioweg)z piersi na butelke, ale wiem jedno na pewno: mleko Nan Ha1 i Nan Ha2 przeznaczone jest dla dzieci, ktore ze wzgledu np. na wystepowanie alergii w rodzinie moga miec sklonnosc do alergii (taka profilaktyka na wszelki wypadek). Dzieci, ktore juz maja skaze bialkowa nie powinny pic tego mleka (tak jest rowniez napisane na opakowaniu). Moje dziecko nie bylo w ogole karmione piersia, pilo nan ha1 do mniej wiecej konca 4 miesiaca a potem nan ha2. Pniewaz nie znalo innego smaku wiec tolerowalo ten niespecjalny gorzki smak. Po ukonczeniu roku zaczelismy bardzo powoli wprowadzac mleko modyfikowane zwykle (Milupa). I, na razie, odpukac alergii nie ma!!!!! (chociaz mam ja, ciotki, obie babcie, dziadek, ale madre dziecko wzielo chyba geny po tatusiusmile).
    • Gość: guest Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 10.01.02, 21:10
      HEJ A MOZE DO MLEKA DODAWAĆ MU MĄKĘ KUKURYDIZANĄ CZYLI TZW. MAIZENĘ .?? TO "ZATYKA " BRZUSZEK I DZIECI - PRZYNAMNIEJ MOJE ŚPIĄ PO TYM DŁUGO I SŁODKO.JAK BYŚ CHCIAŁA PRZEPIS TO DAJ ZNAĆ.
      • Gość: guest Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 11.01.02, 10:54
        Ja bym chciała przepis! Czy to jest lepsze od kleiku kukurydzianego? A może to to samo?Pozdrawiam M.
        • Gość: guest Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 11.01.02, 18:58
          Hej ok zamieszczę przepis jutro albo w poniedzialek ok ?Nie pamietam teraz proporcji a nie chę pisac głupot bo po co ??Musisz tylko kupić mąkę kukurydzianą ( czyli popoularna Maizene - czeskiej produkcji).
        • Gość: ulcik Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 17.01.02, 10:46
          Hej Mam znalazłam !! przepraszam za to ze czekałaś!!:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kleik z Maizeny!!( czyli mąki kukurydzianiej) 1 litr wody 2 łyżki stołowe maizeny 9 mąki kukrydzianej) gotować 5 minut od zagotowania wody, dopełnić przegotowaną wodą do litra ( uzupełnić wodę ) i do lodówki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Porcja na butelkę:130-150 ml kleiku 4 porcje mleczka w proszku - mieszać trzymając butelkę w kubku z gorącą wodą.!!
    • Gość: Elik Re: pomozcie kochane mamy IP: *.* 17.01.02, 10:14
      A jak przybiera na wadze Twoje maleństwo, być może rzeczywiście zacznij mu podawać odrobinę(na początek ) zupki. Jesteś na diecie bezmlecznej?Czy mały ma jakieś swędzące wysypki, bo to może powodować niespokojny sen. Co do mleka to na pewno nie nan. Ja opobiście jestem przeciwnikiem podawaia mleka jeśli karmisz piersią. Myslę, że jeśli zaczniesz wprowadzać zupki( skonsultuj z pediatrą) to i tak nie zacznecie przesypiać nocy od razu.Jeśli jesteś bardzo zmeczona to weź małego na pare dni do łóżka i karm na leżąco i półśpiąco. U nas podawnie kaszki na noc dodatkowo oprócz mleka z piersi nie wpływało na długość snu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka