Dodaj do ulubionych

A jak odchudzać się karmiąc piersią?

IP: *.* 01.03.02, 10:27
Niezawodne dziewczyny!!!Macie może jakieś pomysły na odchudzanie, ale przy karmieniu piersią. Jest mnie o przynajmniej 25 kg za dużo, albo i jeszcze lepiej. Moja córeczka będzie zaraz miała pól roczku i uwazam, że czas już coś ze soba zrobić. Przecież wiosna idzie, trzeba coś zakupić nowego, wiosennego do ubrania a tu w sklepach - nie ma takiego numeru.Głodówki chyba odpadają, bo boję się o mleczko.Poradźcie coś.Pozdrawiam wszystkie odchudzające się mamusie
Obserwuj wątek
    • Gość: Katrin Re: A jak odchudzać się karmiąc piersią? IP: *.* 01.03.02, 19:53
      Aloha :)To ja się dołączam! Jestem w podobnej sytuacji z tym, że mój synek za 16 dni skończy roczek :) Jak znajdzie się ktoś, kto zajmie się Alexem, to wyskakuję na damską siłownię, ale to strata czasu, bo nie umiem sobie odmówić jedzenia kolacji :(Monika_M: dziel się efektami! Pozdrawiam,Kasia
    • Gość: JoannaWG DIETA - KARMIENIE NATURALNE IP: *.* 02.03.02, 23:11
      wszystkie karmiące mamy odradzałabym stosowanie jakiejkolwiek diety przez pierwszy okres 3-6 miesięcy po porodzie1. w czasie pierwszych miesięcy karmienia cyckiem dieta mamy i tak jest ograniczona bo chodzi o to aby mały miś nie miał problemów z trawieniem, żeby wyeliminować to co mogłoby mu zaszkodzić lub żeby go nie uczulić, więc tak czy inaczej stosuje się dietę eliminacyjną, jedzenie monotonne tzn. zawsze to samo i gotowane nie zaszkodzi pod warunkiem że będzie bogate w minerały i składniki odżywcze, nie powinno się jeść surowych warzyw i owoców ani pić soków, woda jest najbezpieczniejsza. Jedne dzieci nie tolerują soków (wypijanych przez mamy) inne tak to wszystko jest indywidualne (mój Adaś miał kolki jak piłam sok jabłkowy)2. gdy już okres 6 miesięcy minie, to wszystko zależy jak jest z jego układem pokarmowym, czy toleruje już inne jedzenie itd. itp. musicie po prostu obserwować swoje dziecko, mój Adaś jadł tylko cycek do 7-8 miesiąca i bardzo dobrze się rozwijał i nadal rozwija i teraz je a raczej pochłania wszystko, natomiast ja również mogłam już wszystko jeść3. tak więc co do diety w trakcie karmienia to byłabym ostrożna ze względu na dziecko, natomiast potem, tzn. po tym najważniejszym okresie wg. mnie nie powinno być problemów bo dziecko je już inne pokarmy a dieta owocowo warzywna jest bardzo bogata w minerały i witaminy natomiast uboga w skrobię, białko, węglowodany co można uzupełniać w diecie dziecka innym pokarmem4. nie martwcie się że dieta jest uboga w potrzebne składniki bo nasz organizm jest bardzo mądry i pobierze sobie z zapasów oraz pochłonie niepotrzebne śmieci*******************************************************Tyle przynajmniej jeśli chodzi o dietę w trakcie karmieniażyczę powodzenia w karmieniu i nie traćcie nadziei na sexy sylwetkę którą na 100% odzyskacie po tym najcudowniejszym z okresów w życiu kobiety jako mamy i rozpoczniecie kolejny cudowny okres jako sexy żony i kochanki ;-)))wiem co mówię w dwa tygodnie straciłam 10 kg na prawdę BEZ PROBLEMÓW, bez głodu i złego samopoczucia i co najważniejsze nikt mnie nie oszukał wyłudzając pieniądze!Dzielę się z wami tym przecież za darmo!Wiecej na temat odchudzania i diety owocowo warzywnej znajdziecie na forum:"Jak schudnąć po porodzie"pozdrawiam Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka