Dodaj do ulubionych

przygotowanie wody

IP: *.* 03.03.03, 22:58
Witam Was drogie mamy!Mam problemik: Mojemu ośmiomiesięcznemu synkowi podaję m.in. kaszki bezmleczne, nutramigen, herbatki... wszystko na wodzie żywiec. I chciałabym Was zapytać, drogie mamy czy robię dobrze, a wygląda to tak: wodę gotuję - jedną 1,5 litrową butelkę (tylko aż zawrze, nie dłużej), ostudzoną wlewam do butelki i wstawiam do lodówki. A przed podaniem tylko lekko podgrzewam w mikrofali. Taka butelka starcza mi na 5-6 dni.A jak to u Was wygląda? Czy taka kilkudniowa woda jest jeszcze świeża? Może macie jakieś inne pomysły?
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: przygotowanie wody IP: *.* 03.03.03, 23:43
      Robiłam podobnie jak ty, tzn. przgotowywałam butelkę wody ale zuzywałam ja najwyżej w ciągu 2 dni. Zresztą nigdy na dłużej mi nie starczała. Myslę, że jednak 5-6 dni to chyba trochę za długo. danka
    • Gość: jaguar Re: przygotowanie wody IP: *.* 04.03.03, 21:02
      Ja również myślę, że taką wodę można przechowywać nie dłużej niż 2 dni. Ja kupuję całą zgrzewkę Żywca w butelkach 0,5 litra. Jedna butelka wystarcza mi na 2 dni i w ten sposób się nie marnuje.
    • Gość: wiesia Re: przygotowanie wody IP: *.* 05.03.03, 09:33
      A ja mieszkam w Kielcach i u nas z kranu leci mineralna :-) Dlatego sama popijam surową kranówkę a dzięciom w wieku niemowlęcym gotuję ją i studzę.W dawnych czasach na wyjazdy poza Kielce zabierało się karnister z naszą kranówą, bo na wodzie śląskiej czy warszawskiej sensownej herbaty zrobić się nie dało.A jak przyjedziecie na zlot to same będziecie mogły spróbować - u mnie w domu mam wodę z najlepszego kieleckiego ujęcia.
      • Gość: AsiaW Re: przygotowanie wody IP: *.* 06.03.03, 22:12
        Dzięki, kochane, za odpowiedzi. Chyba przerzucę się na półlitrowe buteleczki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka