Dodaj do ulubionych

dania ze słoiczka

09.01.07, 13:45
czy podajecie swoim dzieciom gotowe dania ze słoiczka czy raczej
przygotowujecie same jedzonko dla swoich maluszków? Bo ja od 4 miesiąca życia
karmię moją córeczkę gotowymi daniami ze słoiczka. Czasami przygotuję coś, ale
mała nie za bardzo chce to jeść, a słoiczek opędzluje raz dwa...Jak to jest u was?
Obserwuj wątek
    • jotka_aa Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 13:48
      U mnie podobnie, synek ma już 10 miesięcy, ale nadal je "słoiczki", czasem gdy
      mam zupę swoją dla niego ( naprawde smaczną), to niby je, ale też nie z takim
      apetytem jak te ze słoików.
    • ade1 Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 13:50
      ja wychowalam 2 dzieci glownie na sloiczkach tzn do roku byly na samych
      sloiczkach, pozniej do skonczenia 2 lat tez byly sloiczki przeplatana na zmiane
      z tym co gotowalam tzn w pogotowiu zawsze byl sloiczek ( matko jaka to wygoda,
      jaki duzy wybor i jak to smakuje moim dzieciakom) sloiczki to najlepszy
      wynalazek.
    • sunny12 Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 14:23
      ja również bardzo się cieszę, ze są te słoiczki, bo to wielka wygoda dla nas mam
      smile wuem, ze jak otworzę taki słoiczek to dziecko na pewno go zje w całości i
      jestem spokojna, ze moje maleństwo jest najedzone smile
      • kinia_lo Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 14:37
        Mój 10-ciomiesięczny synek od 6 miesiąca je tylko słoiczki, ostatnio próbowałam
        dać mu zrobioną w domku zupę i...jadł ją ze straszną niechęcią, zjadł połowę
        mniej niż zwykle i to na 2 raty, dziś znów dostał swój ulubiony słoiczek i
        chętnie buzię otwierał. Na razie dam sobie spokój z gotowaniem, spróbuje znów
        za jakiś czas. pozdrawiam
        • ledzeppelin3 Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 14:53
          słoiczki. Genialny wynalazek. Nie muszę się bujać z garami, a dzieciaki wsuwają.
    • agnieszkaela Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 14:53
      Moj jadl sloiczki, ale majac 10 miesiecy sie zbuntowal i musialam sama gotowac.
      Lobuziak wyczuwal nawet jak mieszalam sloiczkowe jedzenie z wlasnym.
      • komyszka Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 15:08
        desery słoiczkowe. obiadki tylko gotowane. generalnie słoiczki to swietny
        wynalazek ale i w ogolnym rozliczeniu drogi.
    • incia82 Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 15:09
      a u mnie jest dokładnie odwrotnie... Dania ze słoiczka nie są mile widziane w
      menu mojego szkraba, więć sama mu przygotowuje różne smakołyki. Kubuś ma 8 m-cy.
      Pozdrawiam
      • denay Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 15:34
        chwalić Najwyższego, że moje dziecko wszystkożerne jest
        po 4mcu dawałam słoiki - kończyła się zima, więc postanowiłam
        że poczekam z własnoręcznym gotowaniem do czasu aż będą świeże warzywa i owoce.
        W lecie było rewelacyjnie wink))
        Teraz przeważnie gotuję, bo często jeden słoik to za mało wink))
        gotuję zawsze więcej - nadmiar zamrażam, więc mam w zapasie zawsze jakieś
        pudełko z żarciem.
        aha - kupuję teraz tylko słoiki z królikiem i owcą - wychodzą taniej.
    • enna Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 15:31
      Bardzo chciałam sama gotowac obiadki, ale skończyło się na słoiczkach. Moje
      dania niestety nie podchodzą młodemu, czasem coś tam skubnie, bo staram się go
      przyzwyczajać. Ma rok.
    • vharia Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 15:39
      Zdecydowanie słoiki, pierwsze dziecko do roku, mam w planach drugie podobnie. Wprawdzie syn je więcej, więc "dojada" już różnymi daniami, ale głównie je jednak słoiki.
      • myszboz Re: dania ze słoiczka 09.01.07, 15:45
        Nie wiem czy to nie przypadkiem kwestia przyzwyczajenia. Moja mała je tylko
        gotowane obiadki i deserki, Na początku ogólnie był problem z jedzeniem ale
        teraz wsuwa pieknie. Ma 7,5 m-ca a je różności już 3 m-ce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka