chyzia1 04.03.07, 08:52 czesc Moja corka ma 11 miesiecy od kiedy moge jej dawac danonki lub inne serki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka243 Re: od kiedy Danonki? 04.03.07, 10:38 witam moj synek jadl danonki jak tylko skonczyl 4 miesiace! lekarka powiedziala ze spokojnie moze juz jesc!! Odpowiedz Link Zgłoś
elieka zgodnie z zaleceniem producenta od 3 roku życia 04.03.07, 12:19 ale wiadomo -każda mama robi co uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: zgodnie z zaleceniem producenta od 3 roku życ 04.03.07, 15:02 > każda mama robi co uważa. Każda mama może. Ale zgoda na jedzenie danonków od ukończenia 4 miesiąca życia moim zdaniem bardzo źle świadczy o kompetencjach lekarza Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
24maja2006 Re: od kiedy Danonki? 04.03.07, 14:55 czesc. wogole.moj synem ma 10 miesiac i lekarz kategorycznie tego zabronil.zrobisz jak uwazasz Odpowiedz Link Zgłoś
eska1234 Re: od kiedy Danonki? 04.03.07, 19:03 Danonki od 4 m-ca??? Jeżeli lekarz na to pozwolił, to zmieniłabym lekarza. Ja dawałam smakowe serki po skończonym roku (ale ostrożnie od czasu do czasu), natomiast jeżeli chodzi o same serki, to akurat moja córeczka miała wysypkę po jakimkolwiek produkcie firmy Danon ( lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie zawiera jakąś substancję -barwnik, zagęszczacz, czy co innego, czego akurat moje dziecko nie toleruje). Dla synka firma była obojętna, byle często i dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakrawczyk1 Re: od kiedy Danonki? 04.03.07, 19:49 Moje dziecko jadło danonki od 5-go miesiąca życia. Oczywiście to nie znaczy, że powinien,ale on strasznie je lubi, więc mu dawałam. Zaznaczę, że mój mały nie ma żadnego uczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: od kiedy Danonki? 04.03.07, 23:13 najlepiej w ogóle nie dawać danonków; lepiej dać jogurt naturalny albo kefir; i njalepiej bez pośpiechu, powoli i stopniowo gruobo po skończeniu roczku; Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 opinie zawsze bedą podzielone. 05.03.07, 09:48 Moja córka od 10 m-ca zycia jadła jogurty naturalne, a od 13 miesiąc a zycia Danonki. Odpowiedz Link Zgłoś
laura992 Re: opinie zawsze bedą podzielone. 05.03.07, 10:00 każdy kieruje się własnym rozsądkiem, ale czytałąm w naukowym piśmie ze słynne danonki, rozreklamowane, są po prostu nafaszerowane chemią. Nie ryzykowałabym i postawiła na naturalny jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
agniro Re: od kiedy Danonki? 05.03.07, 15:39 Niestety, dołączam się do głosów, iż Danonki nie są zbyt zdrowym jedzeniem... Moje dziecko bardzo lubi jak dodam do jogurtu naturalnego, lub normalnego sera twarogowego jakiś mus (Bobovita lub Nestle). Też smaczne, lekko słodkie, ale z cukrami naturalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Czy wy musicie stawiać na mode??? 05.03.07, 15:50 A moze warto postawić na ZDROWIE DZIECKA??? Danonki jeżeli już...to są dla dzieci od 3 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
beatar9 Re: Czy wy musicie stawiać na mode??? 05.03.07, 16:09 ...sztucznie barwione,przesłodzone i przereklamowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: Czy wy musicie stawiać na mode??? 05.03.07, 16:56 nigdy w życiu danonki w 4 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: od kiedy Danonki? 05.03.07, 17:31 najlepiej od 18 r.z. jak sie nie jest na diecie bo w danonkach to najwiecej jest cukru i konserwantow _______ pozdr., patyk Odpowiedz Link Zgłoś