misiurynka5 11.08.07, 08:37 Czy gotyjac zupe dla mojej 5 miesiecznej corki musze ja czyms dopawic?Czy dodaje sie piers z kurczaka czy moze byc udko.Mozna dodac ziola?Czy wszystko mocno zmiksoac czy moze byc troche grudek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frygfryda Re: gotowanie zupy 11.08.07, 09:16 Jeżeli to jest pierwsza zupka, to musi być mocno zmiksowana i bez mięsa. Ja na początek robiłam papkę warzywną, bez żadnych przypraw typu sól, pieprz czy zioła. Po około miesiącu od wprowadzenia zupki ugotowałam kawałek piersi z kurczaka w osobnym garnku i dodałam do zupki,a następnie wszystko razem zmiksowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: gotowanie zupy 11.08.07, 09:26 Najpierw zupki jarzynowe, potem z mięsem. Jeśli już będziesz dodawać mięso to tylko chudziutkie. Czyli najlepszy będzie królik, pierś z indyka, pierś z kurczaka. Udka bym raczej nie dawała. Ja mięso gotuję osobno i nie daję dziecku wywaru z mięsa bo zawiera białka, które często uczulają. Odpowiedz Link Zgłoś
kr1976 Re: gotowanie zupy 11.08.07, 11:10 Hej. Ja rowniez jak zaczelam dodawac miesko(przewaznie piers z indyka) do zupek, to gotowalam je oddzielnie. Dodawalam jeszcze do gotujacego sie mieska kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy, raczej dla zapachu niz smaku. Teraz dodaje odrobine soli. (corcia ma juz 10 miesiecy). Nie odwazylam sie jeszcze dodac wywaru z gotujacego sie mieska do zupki. Odpowiedz Link Zgłoś