edit38 23.11.07, 13:30 Moja córeczka niedługo skończy 6 m-cy ale dopiero od 2 tygodni daję jej zupki. Wiem że zupki z mięsem można dziecku podawać po 5 m-cu ale czy ja już mogę czy powinnam przez miesiąc podawać jej tylko bezmięsne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janetat Re: Rozszerzanie diety 28.11.07, 16:10 konsultuj z pediatrą mój po 2 tyg zupki jarzynowej ma dostać tę zupkę z mięskiem-zg z decyzją lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Rozszerzanie diety 28.11.07, 20:41 U nas pediatra po 3 tygodnaich zupek bezmiesnych zezwoliła na wprowadzenie mieska. Odpowiedz Link Zgłoś
ulkka Re: Rozszerzanie diety 29.11.07, 16:51 Myślę, że powinnaś porozmawiać z pediatrą po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Rozszerzanie diety 29.11.07, 18:55 Dzięki. W przyszłym tyg idziemy na szczepienie więc zobaczymy co lekarz powie. Odpowiedz Link Zgłoś
awlika Re: Rozszerzanie diety 30.11.07, 00:42 no wiesz, jescze, jakby wracjacx jesdt taka ogolna zasada, ze z nowymi pokaramami nie powinno się spieszyc i podawac je należy stopniowo, wiec wedlug mnie z tym miesem n ie musisz się tak spieszyc, a karmisz jeszcze piersia? bo jak tak to naprawde nie ma co gnacv Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Rozszerzanie diety 30.11.07, 07:59 Niestety moja córa od urodzenia jest na butli, przez pierwsze dni próbowałam z nadzieja że dostanę pokarm a mała w końcu załapie że cyca trzeba ssać ale nic z tego nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrysia73 Re: Rozszerzanie diety 30.11.07, 13:31 Edit ja tez jestemv kolejna zdezorientowana mama, ten sam problem mam! Już sama trochę nie wiem, co mam do końca podawac i kiedy…moja cora byla tylko miesiac na moim pokarmie a potem tez na butli... Odpowiedz Link Zgłoś
kata.lapkowska Re: Rozszerzanie diety 01.12.07, 12:44 smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=3590&Itemid=0 tu macie watek, który bardzo wiele wyjaśnia, zresztą ja zapytałam się pań ekspertek tam na tym forum, więc to chyba najłatwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Rozszerzanie diety 01.12.07, 15:15 Dziewczyny nie piszcie "NIESTETY jest na butli". Dajecie swoim dzieciom pełnowartościowe, zdrowe jedzenie. Nie dajcie sie wpędzić w wyrzuty sumienia! Co do rozszerzania diety: najpierw wprowadzałam swoim dzieciom kaszki bezglutenowe: jaglaną, ryżową, kukurydzianą. Później warzywa: dynię, marchew, ziemniak, pietruszkę, cukinię, buraczki. A na saaamym końcu owoce (i to te w postaci przecierów jak i soków). Każdą nową potrawę wprowadzałam raz w tygodniu: i tak np: najpierw kasza jaglana. po tygodniu oprócz kaszy dziecko dostawało kilka łyżeczek dyni, tydzień później do dyni dodałam ziemniaczka, i tak dalej po kolei. Kolejność poszczególnych pokarmów jest dość przypadkowa. Zanim doszliśmy do mięsa minęło naprawdę sporo czasu, bo i wprowadzanie warzyw i kaszek dużo czasu mi zajęło. Życzę wam powodzenia, nie ma się co stresować na pewno sobie poradzicie Odpowiedz Link Zgłoś
anesza2 Re: Rozszerzanie diety 01.12.07, 14:03 Możesz podać już mięso po troszku ja podawałam córci jak skończyła 5 miesięcy a synkowi(alergik)jak miał 6m i 7 dni zaczełam od królika i jest ok,może być tez indyk na kurczaka akurat jest uczulony. Odpowiedz Link Zgłoś