Dodaj do ulubionych

Kaszka manna

07.12.07, 14:21
Czy jest coś takiego jak kaszka manna błyskawiczna której nie trzeba gotować?
Byłam dzisiaj w kilku sklepach i pytałam to za każdym razem patrzyli na mnie
jak na nienormalną. Jeśli jest to z jakich firm łatwiej mi będzie wtedy szukać.
Obserwuj wątek
    • ell12 Re: Kaszka manna 07.12.07, 16:26
      Mnie też to interesuje, zwłaszcza że ktaś mam napisała tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=72721416&a=72913143
      wiec chyba istnieje..
    • julia78 Re: Kaszka manna 07.12.07, 19:19
      też mi się coś takiego o uszy obiło-ale w żadnym sklepie nie widziałam. Jeśli
      jest to produkuje to cudo któraś z firm specjalizujących się w żywności dla
      dzieci więc albo Nestle albo Bobivita albo Hipp. W zwykłym spożywczaku można
      kupię kaszkę mannę zwykła albo błyskawiczną. Różnia się tym, że zwykłą trzeba
      gotować 5 min a błyskawiczną 3-tak przynajmniej jest napisane na opakowaniu.
      Jak mam być szczera-to radziłabym najzwyklejsza mannę. Moim zdaniem im coś
      bardziej przetworzone tym mniej zdrowe.
      Zaraz mnie tu zlinczują pewnie, że tak w ogóle to wszystko jest niezdrowe wink
      • edit38 Re: Kaszka manna 07.12.07, 19:28
        Jeżeli ta "błyskawiczność" ma polegać tylko na krótszym gotowaniu to równie
        dobrze mogę dać zwykłą te 2 min różnicy wielkiej nie robią.
        • julia78 Re: Kaszka manna 07.12.07, 20:10
          ja właśnie tak robię winkO czasie gotowania przeczytałam na opakowaniu i
          stwierdziłam, że 2 minuty i tak mnie nie zbawią a skoro błyskawiczną gotuje się
          krócej to znaczy, że została poddana jakiejś dodatkowej obróbce - a jak pisałam
          im coś mniej przetworzone to moim zdaniem zdrowsze.
    • julia78 Re: Kaszka manna 07.12.07, 20:14
      znalazłam tą bez gotowania - produkuje ją Bobovita. Jest od 9 miesiąca i
      wystarczy dodać tyko wodę.
      www.nutricia.pl/produkty_marki.php?brand=BOBOVITA&id=213
      Podejrzewam, że Hipp i Nestle też mają takie.
      • edit38 Re: Kaszka manna 07.12.07, 21:02
        Ta akurat odpada bo jest na mleku modyfikowanym a ja mam skazowca. Podejrzewam
        że jeśli Hipp i Nestle mają takie to jest duże prawdopodobieństwo że również na
        mleku. Mnie interesowałaby taka bez gotowania dlatego że jestem bardzo
        roztrzepana a mała bardzo absorbująca i już kilka razy przypaliłam warzywa dla
        niej które gotuję zawsze w małej ilości wody a kaszkę trzeba mieszać więc
        odpadałoby jeśli byłabym sama w domu bo moja mała nie wytrzyma sama nawet pół
        minuty (do łazienki wychodzę tylko gdy ona śpi lub słucham jej wrzasków)
        • julia78 Re: Kaszka manna 07.12.07, 23:14
          sprawdziłam i ani Nestle ani Hipp nie mają w ogóle kaszki manny. Myślę, że nie
          znajdziesz takiej jakiej poszukujesz sad
          • gazdzinka1 Re: Kaszka manna 08.12.07, 19:38
            W sklepie Biedronka jest w saszetkach kaszka manna o smaku bananowym i
            malinowym. Faktycznie daje sie ją do wrzątku i miesza. I chyba Nestle ją robi.
            Kosztuje 0,6 groszy. Moje dzieci ją uwielbiają( 7 i 1) lat mają. Małemu robię po
            pół porcji dodaję więcej wody i ciągnie z butli na noc lub rano. Pycha.
            • julia78 Re: Kaszka manna 08.12.07, 20:40
              patrzyłam na stronach Nestle i nie widziałam manny. Ale ta w saszetkach o której
              piszesz pewnie tez jest od razu z mlekiem modyfikowanym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka