marlena_w 21.08.03, 22:55 Co można zrobić z paluszkow krabowych? Dziękuję za przepisy Marlena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewbal Re: paluszki krabowe 22.08.03, 13:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=7209995 Marlena, tutaj prosiłaś o przepisy z paluszków krabowych i dostałaś dwie odpowiedzi. Ja polecam paluszki krabowe smażone w cieście naleśnikowym (można do ciasta dodać piwa, będzie pulchniejsze), albo z dodatkiem dipów np. czosnkowym. A to znalazłam jeszcze w internecie: Paluszki krabowe w majonezie : To jeden z najbardziej smakowitych kąsków "śniadaniowo-kolacyjnych". Paluszki krabowe kupione w paczkach rozmrozić i drobno pokroić. Następnie wymieszczać z majonezem niskotłuszczowym w proporcjach 2:1 (kraby do majonezu - pojemnościowo). Po wymieszaniu skropić odrobiną cytrynki i szczyptą pieprzu. Wymieszać i zajadać z chrupiącym białym pieczywkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym.Uwaga potrawa silnie uzalezniająca !!! ! www.btsnet.com.pl/majkowscy/kuchnia/polska/r21.html Sałatka z paluszków krabowych: Składniki: - opakowanie zamrożonych paluszków krabowych, - puszka ananasów w syropie, - puszka kukurydzy konserwowej, - 25dkg sera żółtego, - słoik majonezu. Paluszki krabowe rozmrozić,przelać je wrzątkiem. Ser, paluszki i ananas pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składnik wrzucić do salaterki, dodając majonez dokładnie połączyć składniki. Postawić sałatkę do schłodzenia. Podawać ze świeżym pieczywkiem. kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=359 Życzę smacznego Ewa, mama Jakuba (20 m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: paluszki krabowe 22.09.03, 21:36 Sałatka krabowa: Rozmrożone i pokrojone paluszki krabowe pół puszki kukurydzy jeden-dwa zielone ogórki (pokrojone w paseczki) duuuuuuuuuuużo koperku i tyle bardzo smaczne, ale niestety już dawno nie robiłam bo u nas paluszki nie zdążą sie dobrze rozmrozić i już ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś