bwoj215 03.01.09, 22:28 Jak w temacie od kiedy można zacząć podawać smażone potrawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalas Re: od kiedy smażone? 03.01.09, 22:51 moja córka jadła smażone kotleciki jak miała ok 9 - 10 miesięcy, oczywiście na początku były to delikatne próby, smaźone na masełku lub na świeżutkim oleju, ale pamiętam że jej smakowały Odpowiedz Link Zgłoś
tolula Re: od kiedy smażone? 03.01.09, 23:17 Mój mały ma 17 m-cy smażonego Mu raczej nie podaję tylko okazjonalnie. Podaję Mu gotowane, pieczone i duszone. Nie chcę Mu obciążać wątroby, ale to jest tylko mój pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
toffinka Re: od kiedy smażone? 04.01.09, 11:21 to pewnie zależy co - co innego frytki smażone w głębokim tłuszczu, a co innego kawałek mięsa na kropelce oliwy. Ja mojemu roczniakowi smażę np. co drugi dzień jajko na maśle, bo je uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
amy33 Re: od kiedy smażone? 04.01.09, 13:01 Ja mojej 2-letniej córce smażę nieraz np. jajeczko na oleju / oliwie. czasem jakieś mięsko podsmażam. Ale zawsze robię to na świeżym tłuszczyku Nie pamiętam od kiedy podaję jej smażone, ale jak miala 1,5 roku to już takie na pewno jadała. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: od kiedy smażone? 04.01.09, 13:25 Od ukonczenia roku czasami podaje smazone, ale nie czesciej niz dwa razy w tygodniu. Czasem jest to jakis kotlecik, czasem jajecznica. Nie wiem tylko, dlaczego tak podkreslacie, ze tylko na swiezym tluszczu? Dla siebie smazycie na starym? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 jejecznicom na masełku mowie nie 04.01.09, 13:26 scina sie jajko na mleku a masełko dodaje sie bez smazenia, nie wiem kiedy można , zawsze zdrowsze beda potrawy duszone pieczone nie tylko dla dziecka, moje dziecko jada nie jestem w tym wzgledzie ortodoksyjna maponad 2 latka Odpowiedz Link Zgłoś