fifusiaa 05.01.09, 12:12 okazało sie ze moje dziecko ma skaze białkową.ja nie wiem co jej teraz będę dawać do jedzenia.do teraz dostawała deserek,albo jakiś jogurcik,ale teraz to odpada.poradzcie czym jej zastapić mleczne posiłki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Re: skaza 05.01.09, 12:17 no czyms niemlecznym a np..ryz na mleku sojowym? Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: skaza 05.01.09, 14:26 Nie rozumiem problemu - przy skazie podaje się produkt mlekozastępczy, na którym można jak na mleku robić kaszki itp. Papki owocowe to też deser i nie potrzeba do nich mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: skaza 05.01.09, 18:30 To zależy ile dokładnie ma twoja dzidzia.Mojej 6 miesięcznej daje marchewke,wszystkie możliwe obiadki jakie można podawać już takiemu szkrabowi,deserki,kaszki i kleiki.Nie ma tragedii,jedzenia jest ful.ostatnio zaczęłam małej podawać chrupki kukurydziane.jedyny minus tej całej skazy to to,że u niekótrych dzieci powoduje też uczuleie na kwasy no i akurat moja musiała się zaliczyć Ma uczulenie na jabłka,brzoskwinie i inne świnsta kwaśne Odpowiedz Link Zgłoś
nati-007 Re: skaza 05.01.09, 22:19 Moja mała ma skończony roczek, 2x dziennie daje nutramigen z kleikiem kukurydzianym, można również z kaszką ryżową bezmleczną smak dowolny, na drugie śniadanko podaję albo samą kaszkę sinlac lub produkty przyrządzone na jej bazie(przepisy również dostępne na stronie nestle). Kaszka sinlac jest rewelacyjna dla dzieci po 4 miesiącu życia. Oprócz tego podaję deserki, soczki, same owoce. Bułeczki wodne można podać ponieważ są robione na bazie wody, a nie tak jak większość na mleku. Odpowiedz Link Zgłoś