krysiakornek 19.02.09, 13:55 czy pieczecie w domu pasztety , taki dla dziecka , jesli ktos ma poprosze o przepis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabliqe79 Re: przepis na pasztet 19.02.09, 15:36 www.gotowanie.wkl.pl/przepis14764.html Ja robiłam jest bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
diabliqe79 Re: przepis na pasztet 19.02.09, 15:48 A, i jeszcze, radzę nie zapiekać, tylko dać masę do słoiczków i zagotować. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: przepis na pasztet 20.02.09, 13:15 mozna i zapiekać ale w kąpieli wodnej..czyli pojemnik z pasztetem wstawić do wiekszego, do którego wlewa sie ok 2 cm wody i w miare konieczności uzupełnia jej ilość w czasie pieczenia..pasztet nie wysycha i nie tworzy sie na nim zapieczona skórka..jeżeli chce się ją jednak uzyskać to wystarczy na koniec wstawic samą blaszke z pasztetem (ta z wodą usunąć)na górną półke piekarnika na 10 minut po posmarowaniu go masłem lub żółtkiem Odpowiedz Link Zgłoś
olesa Re: przepis na pasztet 20.02.09, 22:38 Ja typowego pasztetu nie piekę, bo sami go nie zjemy, ponadto uważam że nie jest zbyt dobry dla dzieci ze wzgledu na wątróbki. Robię coś a'la pasztecik na kanapki dla mojej córci. Gotuję mięso (np. w zupie) może być kurczak (ja często mam przepiórki), królik, cielęcina wraz z róznymi warzywami. Mieso miksuję z dodatkiem awokado i np. pietruszki, brokuła, świeżego koperku lub marchewką, słodką papryką, świeżym pomidorem. Doprawiam do smaku solą. Wychodzi mała porcja na jeden posiłek. Córczka zjdałaby najchetniej mój pasztecik łyżeczką, sam bez chleba. Odpowiedz Link Zgłoś