messinia 02.04.09, 13:22 Co podajecie oprócz mleka waszym 0,5 rocznym dzieciaczkom?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Jedzenie 6-miesięcznego dziecka 02.04.09, 17:37 Zupę (papka warzywna + płatki zbozowe), drugie danie (ugotowane warzywa rozgniecione tak, aby zostały grudki + co drugi dzień mieso), na sniadanie kaszke mleczno ryżową z bananami (innej odmawia, a bananów jest entuzjastą), na podwieczorek owoce. W międzyczasie mleko (moje) do woli, chrupki kukurydziane, banany (w całości, wkładam kawałek do takiego gryzaka z siateczka i sobie dziamga). Do picia soki owocowe, kompoty i woda. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka do semi-dolce 02.04.09, 18:48 wkładam kawałek do takiego gryzaka z siateczka i sobie > dziamga) gdzie mozna kupic taki gryzak? nawet nie wiem jak on wyglada a chcialabym takowy nabyc Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: do semi-dolce 02.04.09, 20:21 allegro.pl/item601390818_ok_nuby_gryzak_do_owocow_i_warzyw.html Odpowiedz Link Zgłoś
magda8528 Re: Jedzenie 6-miesięcznego dziecka 02.04.09, 20:19 tak jak poprzedniczka napisala - zupe albo danie z miesem, owoce na drugie sniadanie, kaszke na dobranoc, a rano i ok 17 mleko. do popicia woda albo herbatka, rzadko sok, bo nie lubi, jak juz to moooocno rozcienczony woda. od tygodnia-dwoch dostaje do pogryzienia chrupki, brokuly albo banana. raz zjadla delicje - ale ciachem sama sie poczestowala Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: Jedzenie 6-miesięcznego dziecka 02.04.09, 20:22 u nas cyc....na życzenie(nie rzadziej niż co 2,5 godz.) raz dziennie zupka w południe,...a wieczorkiem deserek-na razie w objętości ok. 1/3 słoiczka....piciu...nie chce za bardzo nic poza mlekiem(czasem herbatka ale ma to na 2 łyczki) Odpowiedz Link Zgłoś
prawujkowa Re: Jedzenie 6-miesięcznego dziecka 02.04.09, 21:30 moja córka za tydzień skończy 6 miesiąc i właściwie dopiero zaczynam wprowadzać nowe pokarmy - obecnie jabłko z marchewką. wcześniej wcinała kaszkę ryżową. szkoda mi będzie rezygnować z karmienia piersią Odpowiedz Link Zgłoś