magda1104 24.05.09, 21:49 Wiecie, czy indyk i kurczak w słoiczkach Gerbera są z wywarem? A danie Hippa? Nie ma jasnej informacji na etykiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzbieta_1983 Re: Mięsko bez wywaru 25.05.09, 18:57 skoro normy mówią,że gotuje się bez wywaru i dodaje mięsko później to zapewne i te słoikowe są dostosowywane by maluchy mogły zjadać spokojnie, ale pewna nie jestem, do żadnego producenta nie pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Mięsko bez wywaru 25.05.09, 19:56 Nawet o tym nie pomyślałam nigdy... Ale w HIPP-ie po 7 m-cu jest sól O_o Odkryłam to jak próbowałam 'ciepłotę' dania.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Mięsko bez wywaru 25.05.09, 20:31 jest sól o czym się sama przekonałam (ciekawe w jakim celu?) Dziś znów się zdziwiłam jak przyniosłam do domu jakąś kaszkę na dobranoc w słoiku z dodatkiem cukru (z ekologicznych upraw cokolwiek to znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Mięsko bez wywaru 25.05.09, 22:44 jest sól o czym się sama przekonałam (ciekawe w jakim celu?) Mysle, ze w celu poprawienia smaku. A ty nie solisz sobie zup, ziemniakow, miesa itp.? Mysle, ze duzo tej soli w sloiczkach nie daja, zreszta starszemu niemowlakowi tez solilam i slodzilam bo ilez mozna jesc te papki bez smaku Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Mięsko bez wywaru 26.05.09, 11:16 > Mysle, ze w celu poprawienia smaku. A ty nie solisz sobie zup, ziemniakow, mies > a w celu poprawienia smaku to ja mogę solić dzieciakowi ale troszkę później.skoro do tej pory jadła nie słone i jej to nie przeszkadzało to nie widzę powodu ,żeby jej tak szybko dodawać.sobie solę ale minimalne ilości a co do ekologicznego buraka to tak napisane.jest gwiazdka przy jabłku, gruszce i cukrze, która oznacza "z rolnictwa ekologicznego" (płatki z pełnego ryżu także ) chyba sie zagalopowali trochę Odpowiedz Link Zgłoś
justen1204 Re: Mięsko bez wywaru 26.05.09, 10:31 a na etykiecie jest napisane ze jrst sól? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Mięsko bez wywaru 28.05.09, 11:17 Dzięki, dziewczyny, za dobre chęci.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś