kobyla 09.08.02, 19:31 Jakie wydanie dzieł Norwida jest najlepsze. Poradźcie, ponieważ chcę kupić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborys Re: Norwid 10.08.02, 09:56 Co za problem! Jaka Wysoka Kultura! Chyba nie ma na rynku dostępnego większego wyboru dzieł Norwida. Pewnie wybierasz pomiędzy wydaniami wcześniejszymi. W l. 60-tych wyszło 2-tomowe opracowanie Gomulickiego, ograniczone, choć Gomulicki Norwida znał jak nikt... "Pisma" z l. 70-tych, pełniejszy wybór (chyba 10 tomów), nie miały już tak dobrego opracowania. Przygotowywane jest wydanie dzieł wszystkich, męczy je Zakład Lieratury Romantyzmu UAM, szczególnie redaktor S.Sawicki. Ale kasa, Misiu, kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Norwid 10.08.02, 14:30 Dziękuję bardzo. A czy znasz jakieś adresy internetowe antykwariatów gdzie można zamawiać książki przez internet? Czy ten Gomulicki z lat 60-tych jest w ogóle osiągalny? A tak na marginesie Zagajewski już przyjechał do Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Norwid 12.08.02, 10:09 kobyla napisał: > Dziękuję bardzo. A czy znasz jakieś adresy internetowe antykwariatów gdzie > można zamawiać książki przez internet? www.raraavis.krakow.pl/ To największy w Krakowie antykwariat, przy czem nie jest to second-hand bookshop, tylko Antykwariat. Tam mogą Cię skierować, bo to pasjonaci. > Czy ten Gomulicki z lat 60-tych jest w ogóle osiągalny? Życzę szczęścia. Używaj googli. Jak to w antykwariatach, coś się pojawia i albo znika w 2 dni, albo leży 2 lata. Spytam wieczorem Bywalca. > A tak na marginesie Zagajewski już przyjechał do Krakowa? Zagajewski, Miłosz, Mrożek, Venclowa... Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Norwid 12.08.02, 10:15 Hehe... www.antykwariat.wojtowicz.krakow.pl/ph.htm poz. 391. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Norwid 13.08.02, 09:51 kobyla napisał: > Rewelacja!!!!! Masz u mnie Żywca. ?Całego? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Norwid 13.08.02, 14:40 Jest taki dowcip o Szkotach. Zaproszony do przyjacjela na przyjęcie jakis pan McDermot patrząc na znikomą ilość miodu na talerzyku powiedział. „OOO nie wiedziałem Jack, że hodujesz pszczołę”. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Re: Norwid 23.02.03, 20:42 kobyla napisał: Rewelacja!!!!! Masz u mnie Żywca. aborys odpisał: ?Całego? -------------------- gnomek dopisał: Myślę, że tak, jeśli Kobyle chodzi o rozdawnictwo wieprzków w ramach rozładowania „świnskiej górki”. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Norwid 10.03.03, 22:58 gnomek napisała: > w ramach > rozładowania „świnskiej górki”. Świńska górka to przeszłość chyba. Odpowiedz Link Zgłoś