Dodaj do ulubionych

kremy na rozstępy

27.12.05, 12:53
Cześć mamuśki!
Mam pytanko jakie są najskuteczniejsze kremy by zapobiec rozstępom na ciele?
Bo ja już używałam Ziajka krem dla mam, Mustella i nie wiem na który się
zdecydować bo Mustella jest strasznie droga 200 ml kosztuje 87 zł. Widziałam
też reklamy kremu firmy Gerber ale nigdzie go nie mogę dostać. Byłabym wam
wdzięczna za opinie. Może macie jakiś dobry wybróbowany kremik?
Pozdrawiam
Iwonka
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 12:58
      Ten temat był poruszany kilka dni temu.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=33886397
    • hanna100 Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 15:30
      ja smarował się muselą, wiem ,ze jest droga, ale ja jestem strasznie
      zadowolona. mustelka szybko się wciera, ładnie pachnie, nadaje głodkości i
      nawilża, nie mam rozstępów. po ciąży stosowałam też żel musteli (taki typowo po
      porodzie) i jest rewelacyjny! bardzo polecam.
      • o_l_a3 Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 15:39
        Ja na początku używałam Ziajki, ale zapach mi baaardzo przeszkadzał, zamówiłam
        przez net Penaten, bo w aptekach nie można go nigdzie dostać i wydaje mi się,
        ze jest ok, moze niezbyt wydajny, bo gęstty, ale chyba o to chodzi a teraz
        kupiłam sobie Gerbera, w Calineczce przy Grochowskiej w Warszawie. Rozstępów
        jeszcze nie mam, ale pewnie wszystko jeszcze przede mną, jestem dopiero na
        początku 6-go miesiąca. Ola
    • delfinmm Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 18:38
      Mustella jest bardzo dobra i wydajna ale polecam tansza alternatywe-FISSAN.
      Tubka do dostania w aptece za ok 20 zl, wydajny, bardzo gleboko nawilza i
      chociaz mam sklonnosci do rozstepow udalo mi sie uniknac...ale smarowalam sie
      codziennie-a wlasciwie maz co wieczor wmasowywal mi w miejsca najbardziej
      narazone. Nie zrob tylko takiego bledu jak ja...jestem 4 dni przed terminem...i
      stwierdzilam 3 tyg temu,ze koncowke ciazy to pouzywam balsamu do ciala-bo to juz
      koncowka...i po tygodniu pod piersia jak sie podrapalam-skora nie wytrzymala i
      zrobily mi sie 3 rozstepy, wszystko mnie swedzialo...pobieglam do apteki i
      jednak caly czas sie smaruje Fissanem-nie ma co ryzykowac!!! Czasami skora moze
      nie wytrzymac-i przez glupi szef od spodni,ktory uciska-moze zrobic sie prega na
      cale zycieuncertain
      Powodzenia!!!!!!!!!
      • madzik241 Re: kremy na rozstępy 05.01.06, 22:05
        Gorąco polecam Fissan, do kupienia w aptekach, choć ostatnio pojawił się też w
        hypermarketach
    • andrea_28 Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 19:12
      hejka
      ja używałam głównie kremu Grebera-Mustela jak dla mnie zbyt tłusta i za długo
      trzeba było czekać,aż się wchłonie.Próbowała też kremu firmy Galenic(nie
      pamiętam dokładnie nazwy,taka zielona tubka,też coś koło 80-90zł),ale jednak
      jakoś mnie najbardziej ten Gerber odpowiada ( i jest niedrogi-ok. 25zł,spytaj w
      aptekach albo w sklepach dla ciężarnych),czasem też dodatkowo stosowałam zwykłą
      oliwkę dla dzieci Johnsona lub Bambino,jak mnie bardzo "skóra ciągnęła" na
      brzuchu,zostało mi 3 tygodnie do rozwiązania,póki co rozstępów nie mam,choć
      słyszałam że to też mogą być predyspozycje genetyczne a moja mama niestety ma
      rozstępy,no nic-zobaczymy.Pozdrawiam
    • kaisa_m Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 20:14
      dla mnie najlepszy to krem Grbera- kupuje w aptece. nie za drogi i skuteczny.
      Skore na brzuchu mam jak marzenie - gladziutka i sprezysta, przed ciaza mialam
      gorszawink co do piersi to niestety juz na samym poczatku mi sie zrobily koszmarne
      rozstepy, ale Greber je zatrzymal i sie nie powiekszaja.
      Pozdrowka
    • muchomorek23 Re: kremy na rozstępy 27.12.05, 22:19
      Ja używam mustelli i niestety - cała pupa i uda w rozstępach - jak mają wyjść
      to wyjdą i nie ma rady.Szkoda pieniędzy na drogie kremy.
    • magda.kosa Re: kremy na rozstępy 31.12.05, 17:06
      iWINA KOCYK Z OFICE DEPOT???
    • k.wita Re: kremy na rozstępy 31.12.05, 17:44
      Dziewczyny jestem w 4 m-cu. Czy moge uzywac kremu na rozstepy Avonu (dostalam w
      prezencie). Co sadzicie o tym?
      pozzzdr
      • dziubekl Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 09:58
        mysle ze powinnas zapytac o to swojego lekarza. krem kremowi nie rowny,
        kosmetyki zawieraja rozne skladniki i choc nam sie wydaje ze nie zaszkodzi to
        moze zawierac jakas substancje ktora przenika do krwiobiegu i moze zaszkodzic.
        lepiej wybierz jakis krem z serii "dla kobiet w ciazy"
        pozdrawiam
        • hanula12 Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 13:16
          krem Avonu był testowany ostatnio w czasopiśmie "Twoje 9 miesięcy", dla kobiet
          w ciąży, jak nazwa sugeruje, więc nie myślę, by był szkodliwy. opinie były
          pozytywne. /numer 8, paź/list 2005, s.41/
    • agaberna Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 13:14
      Jestem na początku 7 miesiąca, stosuję Fissan (20 zł) i nie mam śladu
      rozstępów, a przytyłam już 14 kg!!! Polecam!!
      • kasia2705 Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 20:10
        Fissan i nic innego. Nie jest prawda, ze strasznie tlusty, trzeba go delikatnie
        wmasowac (u mnie brzuch i posladki to 2-3min roboty) ale lepiej taki, niz inny
        ktory da tylko namiastke nawilzenia. Polecam
    • andap Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 14:21
      ja uzywam zwyklej oliwki nivea dla skory suchej. zaczelam jej uzywac tylko
      dlatego ze nie mialam nic innego pod reka, a brzuch mnie strasznie swedzial.
      teraz jestem w 9 tym miesiacu rozstepow ani sladu (przytylam 14 kg) ale prawda
      jest taka ze jak maja sie pojawic to nie ma zmiluj. slyszalam rozne opinie,
      rozne rzeczy dziewczyny stosowaly i wiekszosc nie byla skuteczna. Ponadto z
      tego co wiem to pojawiaja sie z dnia na dzien i nie ma reguly, w ktorym
      tygodniu sie pojawia (mojej siostrze pojawily sie tydzien po planowanym
      terminie, tak ze ja na swoje jeszcze czekamwink)
      • guderianka Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 14:40
        roztespy to taka cholera ze jak skóra nie ma odpowiedniej elastyczności to
        żaden krem nie pomoże. ja rozstępów nie miałam ale to chyba z racji tego ze
        uprawiałam przez 8lat pływanie(skóra była jędrna i wycwiczona a po każdym
        treningu trzeba było sie balsamem smarowac). Jednkaże w pierwszej ciązy
        smarowałam sie od 4mca prawie do konca fissanem a w obecnej od poczatku kremem
        z firmy atw przeciwn cellulitowi i rozstępom a od dzis zaczynam Fissanem(27tc)
    • hossa76 Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 14:55
      Iwonko,
      Kremy Gerbera dostaniesz w Smyku na Kruczej, ale nie wiem jak działają. Ja
      osobiście używam Mustelli rano i Ziajki wieczorem (żeby było taniejwink), bo
      Fissan jest strasznie tłusty i trzeba poświęcić trochę czasu żeby go dobrze
      wsmarować.
      Pozdrawiam.
    • annq27 Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 19:48
      polecam AVENT. latwo sie smaruje i wchlania. jestem juz po porodzie-zero rozstepow i ladna skora na brzuchu... a moja mama ma rozstepy, wiec geny srednio dobre byly w tej kwestii smile mialam +14kg
      pozdrawiam ciezarowki!
    • czarna83 Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 20:58
      witam ja polecam krem vichy niestety jest bardzo drogi 125ml kosztuje prawie
      88zl.jest bardzo dobry szybko sie wchlania i jest skuteczny.ja bym sobie nie
      kupila tak drogiego kremu ale facet mi zafundowal i sie ciesze z
      dzialania.pozdrawiam
    • edka_s Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 21:20
      Podpisuję się pod mamuśkami stosującymi Fissan, 20 zł/tubkę, tłusty bo to
      maść,ale jak na razie działa super- przytyłam już 14 kg i nie ma śladu
      rozstępów, moja koleżanka 20 kg i podobnie jak ja z Fissanem bez rozstępów.
    • magdarr Re: kremy na rozstępy 02.01.06, 21:48
      Cześć Iwonko. Jeśli chodzi o rozstępy to w pierwszej ciąży (30.11.2001-Szymuś)
      nie stosowałam drogich kremów ale .............oliwkę nawilżającą dla dzieci i
      nie miałam problemów z rozstępami. Teraz też to praktykuję i mam nadzieję na
      podobny rezultat.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10048;126/st/20060328/k/f690/preg.png
    • dido_dido Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 09:04
      Minie bardzo odpowiada Gerber. Wprawdzie mimo już piątej ciąży i przytycia w
      ostatniej 17 kg nie mam ani jednogo rozstępu i nie wiem czy to jakakolwiek
      zasługa kremu to jednak krem sie przydaje. Skóra jest miła, aksamaitna, nie
      swędzi.
      Co do Gerbera - dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, ładnie
      pachnie i jest tani. W Smyku na Kruczej kosztuje ok 21 złotych.
    • bwiolab Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 13:41
      CZe!!
      Ja uzywałam z Avonu a także z innych firm ale w ostatnim tygodniu brzuszek nie
      wytrzymał i zrobiły sie na nim rozstepy sad
    • kubanka_77 Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 14:25
      Ja stosowałam krem Ziaji i nie byłam z niego zadowolona. Wyszły mi straszne
      rozstępy na biuście i udach. I beznadziejnie sie go dozowało. Miałam próbke
      Musteli i była ok. Teraz smaruje się oliwką i jak na razie nie przybywa mi
      żadnych rozstępów, tylko fajnie wygładza już isniejące.
      Pozdrawienia dla brzyszkówsmile))
    • guzmania Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 15:22
      Hej!Ja stsuje zwykłą oliwką i krem nivea soft i jestem zadowolona jak do tej
      porysmile.Pozdrawiam.
    • aniuta75 Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 15:36
      Prawda niestety jest smutna sad. Jeżeli masz skłonności do rozstępów to możesz
      najdroższymi kremami smarować i nic tym nie zdziałasz. Ja smarowałam brzuchola
      dwa razy dziennie i cieszyłam się, że nic mi nie wyskakuje. Niestety moja
      radość nie trwała zbyt długo - na początku 8go miesiąca wyszła pierwsza pręga.
      Teraz mój brzuch wygląda niezbyt pięknie ale wiem, że mogło być gorzej. Mam
      taką tendencję do rozstępów i już (te cholerne geny). Smaruj więc czymkolwiek,
      co nawilża i uelastycznia skórę - Szkoda pieniędzy na drogie specyfiki, tym
      bardziej, że nie masz 100% pewności, że będą skuteczne.

Powodzenia w walce z rozstępamismile

Ania i Kubek vel Pyzaty (37tc)
    • kania81 Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 16:08
      Czesc dziewczyny !!!
      Kupilam sobie niedawno krem na rozstępy "Eveline" (czy cos w tym rodzaju) ale
      nie dla kobiet w ciazy. Dopiero potem zauwazylam ze zawiera on witamine A E i F
      no i tu nabralam watpliwosci... czy w ogole powinnam go uzywac? Co o tym
      myslicie ?
    • tycjani Re: kremy na rozstępy 03.01.06, 18:07
      ja stosuję balsam z rossmana "baby dream" specjalnie dla kobiet w ciąży; ma on w
      składzie m.in mleczko z migdałów i rumianek, dobrze się wchłania, świetnie
      nawilża i uelastycznia a przede wszystkim jest niedrogi, kosztuje 13 zł za 300
      ml i nie muszę go "oszczędzać" tak jak mustlę wink
      • annam21 uzywalam wszystkich drozszych 03.01.06, 20:08

• grania_ja Re: kremy na rozstępy 04.01.06, 22:49
        ja niestety do poczatku 8 miesiaca cieszyłam sie ślicznym brzusiem, ziajki nie
        polecam szkoda pieniędzy, lepiej wydac troche wiecej na fissan.
        co do serii rossmana "baby dream" klapa straszna właśnie w trakcie stosowania go
        wyszły mi rozstepy, teraz łagodze fissanem juz powstałe, a brzusio był taki
        śliczny, teraz wyglada jak poorany i boli.
        • annam21 Re: kremy na rozstępy 04.01.06, 22:55
          ah mnie tez boli to cholernie...tzn .to ze mam te rozstepysad. i najgorsze ze
          jak tylko "za duzo sie napracuje" tzn. zrobie obiad,albo pojade na zakupy ,i
          najgozej jak sie schylam to odkrywam jakis nowysad((( i wyc mi sie chce!
          • mirabilandia Re: kremy na rozstępy 04.01.06, 23:27
            A ja mam inne pytanie - co stosowac na rozstepy ktore sie juz pojawily? Jaki
            krem jest naprawde skuteczny zeby byly mniej widoczne, bledsze? Ja mam duzo
            rostepow na wewnetrznych stronach ud i tam jest je ciezko zakryc, a jak
            przyjdzie lato to juz chyba wogole nie wyjde z domu. Prosze poradzcie cos
            naprawde skutecznego na istniejace rozstepy (cena nie gra roli) Dzieki!
    • joana.mz Chyba jednak warto stosować 04.01.06, 23:29
      Ja wczoraj odkryłam pierwsze (i mam nadzieję ostatnie) rozstępy. Zrobiły mi się
      na piersiach! I nie wiem czy to zbieg okoliczności, bo od 4 mca regularnie
      używałam kremów na rozstęy różnych firm a ostatnio postanowiłam sobie od nich
      odpocząć no i mam. Chyba jednak te kremy coś pomagają. Od razu pobiegłam po tak
      zachwalaną na forum mustelę - ładnie pachnie tylko trochę się klei. Pocieszam
      się tym, że rozstępy, które pojawiły mi się na pośladkach w okresie dojrzewania
      są prawie niewidoczne - ale też się nawsmarowywałam różnych kremów zwłaszcza
      taki jeden Dax Cosmetic, niestety już go nie produkują.
      pozdr
    • anik-a28 Re: kremy na rozstępy 05.01.06, 19:04
      Witaj. Ja stosuję Mustelę. Jak na razie nie pojawiły się nowe rozstępy
      (niestety mam na pośladkach jeszcze z okresu dojrzewania) a jestem w 26tc i mam
      nadzieję, że nie wyjdą. Pozdrawiam
      • mlemaniak Re: kremy na rozstępy 05.01.06, 23:27
        Zgadzam się z Aniuta75, że to wszystko zależy od predyspozycji, podatności na
        rozstępy itd, ja sądzę że nieważne czym się smarować, może być to zwykła oliwka
        dla dzieci, byleby się w ogóle smarować i robić to systematycznie, a reszta to
        już zależy od skóry. Ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 28kg, smarowałam się
        zwykłą oliwką na zmianę z kremem na rozstępy avonu i nie mam ani jednego
        rozstępu, teraz robię to samo, a na rezultaty poczekam sobie jeszcze 3 miesiącesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka