Dodaj do ulubionych

kremy na rozstępy

• ania1203 Re: kremy na rozstępy 08.01.06, 20:43
      No wlasnie. Niestety wszystko zależy od predyspozycji i naszej skóry, a nie od
      ilosci zuzytych kremów, obojetne za jaka kwote. Ja uzywalam wszystkiego,
      doslownie. Od oliwki po vichy i mustele, a brzuch mam caly poorany.Od łona po
      żebra. Niestety na plaze sie juz w bikini nie wybiore. Rozstępy pojawiły sie
      już w 5. miesiącu i pojawiały się regularnie do końca ciąży. Więc nie wierzę w
      te wszystkie cuda na kiju i kremy po 100 zł. za tubkę, bo takich używałam, to i
      tak nic nie daje. Jeśli się ma predyspozycje do powstawania rozstępów, to i tak
      wyjdą.
      • ania1203 Re: kremy na rozstępy 08.01.06, 20:50
        A, i też niewiele zależy od ilości przybranych kilogramów. Ja co prawda
        przytyłam bardzo dużo- 25 kg, i brzuch miałam jak wielki bęben. Ale mam
        koleżankę, która przytyła zaledwie 8 kg, brzuch miała malutki i niestety
        również cały w rozstępach. Mam również koleżanki, które też przytyły po 20 kg i
        więcej, i nie mają ani jednego rozstepu. Więc to tylko potwierdza moją teorię,
        że i tak wszystko zależy od predyspozycji naszej skóry.
        • olkaaaa Re: kremy na rozstępy 08.01.06, 21:13
          ja tez myslałam że kremy nie pomagają ale juz sama w sumie nie wiem moja
          siostra ma cały brzuch w rozstępach na dole i przy żebrach aż a ja np mam ale
          bardzo malutko pod pępkiem pare sztuk i w bikini wyjde bo są prawie niewidoczne
          a do lata jeszcze zbieleją mam nadzieje bo jeszcze są czerwone troch e a to już
          5 miesiąc leci jak urodziłam
      • halszkabronstein Re: kremy na rozstępy 10.01.06, 22:06
        Ja bym sie załamała gdyby mnie tak poorało sad , myśl, ze juz nigdy nie wyjde w
        bikini po ciąży jest dla mnie koszmarny , ciagle czułabym sie gorsza od moich
        koleżanek z którymi jezdzimy paczka na wakacje . Nie dziwie sie kobietom , ze
        profilaktycznie wola sie smarowac - zawsze lepiej miec nadzieje . Potem niby
        mozna likwidowac rozstepy za grubą kase jakimis zabiegami w gabinetach chirugii
        i dermatologii estetyczniej . Nie wiem niestety czy sa skuteczne .. Pozdrawiam :
        ( sad sad .
    • dinarowa Re: kremy na rozstępy 10.01.06, 11:58
      Zgadzam sie z tymi,które piszą że na rozstępy nie ma rady, ak się mają pojawić
      to się pojawią, sama to przechodziłam, smarowałam się różnymi mazidłami, mam
      takie ciało i juz się z tym pogodziłam. Pozdrawiam
      • halszkabronstein Re: kremy na rozstępy 10.01.06, 22:08
        Zgadzam sie , niestety praktyka wiele kobiet to potwierdza . Myśle jednak ze
        zmarowanie brzuszka oliwkaczy kremem nawilżajacym napewno nie zaszkodzi a
        troszke uelastyczni skóre i sprawi ,ze nie bedzie taka sucha - to tylko wzmocni
        rozstepy .
        • e_madziq Re: kremy na rozstępy 11.01.06, 13:15
          Dziewczyny, dopóki rozstępy sa czerwone, czyli swieże samrujcie cepanem lub
          inną mascią na blizny. Gdzieś czytałam, ze sa skuteczne, ale poki rozstępy są
          czerwone, jak zbledną to musztarda po obiedzie sad Ja po pierwszej ciąży na
          szczescie bez rozstępów, a jak będzie teraz to sie okaże. Narazie 26 tydz. 7
          kg, brzuch raczej niewielki i jestem dobrej mysli, że geny mam antyrozstępowe smile
          Pozdrawiam, magda

Acha, używam oliwki z rossmana na zmiane ze zwykłym balsamem ujędrniajacym, a w
          pierwszej ciąży trochę gerbera, trochę fissana i głównie oliwkę dla dzieci.
    • kania121 Re: kremy na rozstępy 11.01.06, 18:52
      Ja urodziłam troje dzieci i za kazdym razem stosowałam tylko fissan.
      Jest w miarę tani i wydajny.Natłuszcza skórę.U mnie bardzo sie sprawdził,bo
      rozstępów nie widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka