Dodaj do ulubionych

kosmetyki w ciąży

10.07.06, 22:32
Witam!
jestem w dziesiątym tygodniu ciąży, mój brzuszek zaczyna nieznacznie rosnąć, a piersi powiększyły się już o numer. Kiedy powinnam zacząć stosować kosmetyki które zapobiegły by rozstępom tam gdzie skóra najbardziej się naciąga, i czy ktoś mógłby mi jakieś polecić? W jaki sposób je stosować?
dzięki z góry!
Obserwuj wątek
    • ewcia1980 Re: kosmetyki w ciąży 10.07.06, 22:43
      witaj.
      ja delikatny krem przeciw rozstepom zaczełam stosowac juz w 3 miesiacu ciązy.
      juz wtedy biust dosc znacznie mi sie powiekszył i wolalam zapobiegac niz
      później marudzic. do konca 5 miesiaca uzywalam serum przeciw rozstepom firmy
      Eveline i oliwke w żelu.
      teraz zaczełam stosowac krem Fissan.
      smaruje sie 2 razy dziennie (przynajmniej staram sie smile - biust, brzuch, pupe i
      uda.
      brzuszek juz całkiem spory, rozstepów na razie nie ma.

pozdrawiam
      Ewelina
      • aylin1 Re: kosmetyki w ciąży 10.07.06, 23:04
        Podobno najlepiej jest zacząć od 4 miesiąca ciąży. Ja zgodnie z tą radą
        zaczęłam od tego momentu. Pierwszym kremem który kupiłam w aptece był taki z
        Ziaji (nie pamiętam dokładnie nazwy) przeznaczony właśnie dla mam od czwartego
        miesiąca (kosztował ok. 17zł). A miesiąc póżniej zaczęlam używać maść do
        masażu dla ciężarnych "FISSAN". Jestem z niej zadowolona i będe używała do
        końca ciązy (niestety nie wiem ile kosztuje, bo dostaje w prezencie od
        zaprzyjaznionej farmaceutki). Sądze, że warto kupić maść lub inny kosmetyk
        gęstszej konsystencji(ale nie całkiem tłuste) i troszke pomasować skóre
        brzuszka niż zwyczajnie szybko wklepać "cienki" krem...
        • dorianne.gray Re: kosmetyki w ciąży 11.07.06, 00:43
          Ok. 20 zł
          Też używam Fissan - do końca zostały mi niecałe 4 tygodnie, a nie mam jeszcze
          ani jednego rozstępu, polecam.
          • skopkas1 Re: kosmetyki w ciąży 11.07.06, 15:59
            Dzięki dziewczyny, więc zacznę się rozglągać, czwarty miesiąc już za dwa tygodnie!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka