IP: *.* 08.03.03, 04:16
Nie przywiazuje sie do zapachow (i zadnych innych kosmetykow tez) i lubie eksperymentowac. W tej chwili konczy mi sie flakon Bulgari i musze pomyslec o czyms nowym, ale nie moge przeciez "przewachac" calej oferty perfumerii. Chcialabym cos co bedzie sie nadawalo i na dzien i na wieczor, nie za mocne (np. Opium YSL, Channel nr 5, czy Beautiful Estee Lauder znudzily mi sie po dwoch dniach - mialam nieodparte wrazenie ze sa dla starszych pan), raczej oryginalne (zachwycilam sie Babydoll YSL - niemal do samego konca kojarzyly mi sie z landrynka). Co polecacie, czego same uzywacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: AnetaRK Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 09:39
      Ja od kilku lat jestem wierna 5-th avenue Elisabeth Arden,CK One ,Venezia Laury Biagotti(teraz jakos jej nie ma w sklepach) Sotto Voce też Laura Biagiotti,teraz z nowości używam Coco mademoiselle oraz Miracle.Uwielbiam perfumy ,Aha jeszcze Eternity Calvina Claina pozdrawiam pachnąco Aneta
      • Gość: AnetaRK Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 09:39
        Ja od kilku lat jestem wierna 5-th avenue Elisabeth Arden,CK One ,Venezia Laury Biagotti(teraz jakos jej nie ma w sklepach) Sotto Voce też Laura Biagiotti,teraz z nowości używam Coco mademoiselle oraz Miracle.Uwielbiam perfumy ,Aha jeszcze Eternity Calvina Claina pozdrawiam pachnąco Aneta
    • Gość: Ewablue Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 14:54
      A ja uwielbiam Envy Gucci!!! I rzadko zdradzam ten zapach. A na wieczór Gucciego również -Rusch.Pozdrawiam
    • Gość: ilka Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 16:44
      Moje zapachy to:Gio Armaniego - ten zapachu chyba nigdy nie zdradzę; :love:Miracle Lancome, teraz jest nowy Miracle Intense, który b. mi odpowiada;CK One;Envy Gucci.
      • Gość: Vase Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 16:52
        Rowniez uwielbiam Gio, 1881Na codzien uzywam Hugo Boss Woman lub Davidoff Cool Water (polecam!)Natomiast moim hitem juz od paru lat jest niezastapiony Sunflowers.
        • Gość: Marina Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 18:54
          Tak Gio ma w sobie cos jak stary dobry znajomy.Wlasnie skonczylo mi sie beauty arden i szczesliwie rozpoczelam 5th avenue.Wczesniej jadore i Kenzo "lodowy" czy "bialy".Te dwa zapachy nawet powtarzalam.M
    • Gość: bestia Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 19:06
      uwielbiam zapachy Calvina Claina, szczegolnie Contradition , chociaz ostatnio wrocilam do jest starego zapachu Escape
    • Gość: Asieniek Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 19:43
      Najpiękniejszy zapach - jak dla mnie - to Dolce & Gabbana Light Blue.
    • Gość: akacha Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 20:26
      eh, dawno temu był tu taki pachnący wątek :) i tam szczegółowo opisałam swoje upodobania, a coś mi podpowiada, by polecić autorce - E.T. L"or de Torrente, powinno sprostać wymaganiom ;)akacha
    • Gość: electra Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 21:01
      Polecam TRUSSARDI - SKINAga
      • Gość: uldzia Re: Perfumy IP: *.* 08.03.03, 22:52
        A ja polecam Miracle.Naprawde ładnie pachną.Pozdrawiam
        • Gość: franciszek Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 05:23
          A ja od ponad 10 lat ( z przerwami, ale ciagle wracam) , uzywam Gabrielli Sabatini ( granatowe opakowanie, z fioletowym napisem). I ciagle sie mnie ktos pyta co to za zapach. A w tych przerwach to Cherutti, Kenzo( w przezroczystym flakoniku, z niebieska zakretka), Kenzo - listek ( nie pamietam nazwy), a reszty nie zapamietalam. Wyjatkowo nie podoba mi sie Cool water, Davidoff.Musze tez sobie zapisac nazwy Waszych perfum i przy najblizszej okazji je " przewachac" . Wlasnie mi sie Gabrysia skonczyla...Kasia
    • Gość: Oliwia Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 10:44
      A ja polecam:1) J`adore Diora2) 212 Caroliny Herrery3) Chic Caroliny Herrery4) Cerrutti ImageMoje ulubione zapachy.Pozdrawiam pachnącoAda
    • Gość: Lidka1975 Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 10:49
      Uwielbiam Allure Chanelle. Lubie zmiany, wiec mam na polce kilka innych zapachow, ale CHanelle jestem wierna. polecamLidka
    • Gość: Kicia Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 11:43
      Ja używam wiernie od lat Palomy Picasso, są raczej ciężkawe lecz w akceptowalnym zakresie, absolutnie nie są tak duszne jak opisane przez Ciebie. Moim zdanie są właśnie zarówno na dzień jak i na wieczór. Drugim moim ulubionym zapachem jest, zupełnie z innej beczki zapachowej, Eternity Calvina Cleina. Cóż, jedna perfumy to bardzo indywidualna sprawa.Pozdrawiam
    • Gość: fran Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 12:30
      sprobuj może "Classique" Jean Paul Gaultier dla mnie bomba! Nie na lato, ale od wczesnej jesieni do poznej wiosny jest idealny. Na lato ina caly rok, jak juz ktoś pisał Allure Chanelfran
      • Gość: bubu Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 13:38
        Pamiętam na swoje 18-te urodziny dostałam od swoich braci perfumy o nazwie KoKai. To było na wakacjach, byliśmy wtedy na obozie żeglarskim, może dlatego ten zapach kojaży mi się z beztroską, słońcem, zabawą... stare dobre czasy.Szukałam go ostatnio wszędzie w Warszawie, jeśli któraś z was wie gdzie mogłabym go kupić będe wdzięczna za informacjePozdrawiam.
        • Gość: nitka_york Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 23:08
          kookai sa w sprzedazy w podziemiu pod skrzyzowaniem alej i marszalkowskieja ja uzywam chanela allure, diora dolce vita i addict, noa cacharela i ...dlugoby wymieniac :)
    • Gość: mamaMichałka Re: Perfumy IP: *.* 10.03.03, 22:41
      od zawsze uzywałam dwóch zapachów:na zimę "Poeme" Lancomena lato "Aqua di Gio" Giorgio ArmaniW ubiegłym roku zdradziłam swoje zapachy dla "Manifesto" Izabelli Rosselini.Mozna go uzywać zarówno w dzień jak i na wieczór.Moja przyjaciółka okresliła ten zapach jako kremowo-świeży.Szczerze polecam.Jest cudowny :)
    • Gość: dorka2 Re: Perfumy IP: *.* 11.03.03, 09:28
      zdecydowanie to mój ulubiony tematsmileLubię bardzo zmieniać zapachy, eksperymentować, próbować...Ulubionym zapachem który powtarzam jest Givenchy-Extravagance. Dla mnie no 1. I tej marce jestem wierna, bardzo mi odpowiadają prawie wszystkie zapachy G.Ale lubię także:1. też Givenchy - OBLIQUE -"FFWD"2. Jean Paul G...-FRAGILE3. Channel - Madam....-bardziej na wieczór, bardzo zmysłowy, mocny zapach..4. Kenzo - żółte - nie pamiętam nazwy, bardzo świeży zapach na wiosnę polecami mogłabym tak wymieniać, ech zapachy....Dorka
      • Gość: Agunia38 Re: Perfumy IP: *.* 11.03.03, 09:40
        Oj, zmieniam, zmieniam :bounce: jest tyle pięknych zapachów, że grzechem byłoby tkwić przy jednym i się wyrzekać całej reszty :) lubię eksperymenty, ale zawsze z przyjemnością wracam do:dune dioratendre poison diorajungle elephant kenzoangel mugleraallure chanelorganza givenchyextravagance givenchyzapachem, który uwielbiam i za którym tęsknię jest in love again ysl, który był sezonowy,a teraz można go tylko kupic na aukcjach internetowych za grube pieniądze :(a teraz używam boudoir westwood, ale lada moment bedzie za ciężkia w maju obowiązkowo konwaliowe diorissimo :love:
        • Gość: Joana Re: Perfumy IP: *.* 11.03.03, 11:26
          Ach, na ten temat mogę gadać bez konća!Jeśli myślisz o zapachu uniwersalnym to polecam często tu wspominany Allure Chanel (uwielbiam ten zapach od kilku lat)Le monde est beau Kenzo (Żółty kwiat)Noa CacharelNa wieczór korzenno -kadzidlane (działają trochę jak afrodyzjak ;)Coco ChanelTemptations Paloma PicassoOpium YSLAngel Muglerle feu Issey Miyakeewentualnie kwiatowe (ostatnio znów bardzo modne):Intuition E.LauderCoco M ChanelA co propnujecie na upalne lato?Ja się zastanawiam nad Pampelune Guerlain (pachnie jak grejpfrut) lub The vert Bulgari (podobno ulubiony zapach Hiszpanek, pachnie zieloną herbatą)To byłoby na tyle- trochę przydługo wyszło
          • Gość: Vase Re: Perfumy IP: *.* 11.03.03, 19:25
            Boze, dziewczyny! Ale sie rozmazylam! (Zwlaszcza jak wspominacie lato!!) W glowie sie nie miesci ile tych zapachow!Dawajcie jeszcze :bounce: !!!!
            • Gość: a.anula Re: Perfumy IP: *.* 11.03.03, 21:46
              Ja używam, właściwie kocham Angel - Thierry Mugler"a ( nie wiem co się dzieje, chwilowo nie ma ich w sprzedaży)A na lato proponowałabym Angel Innocent, no i jeszcze Eau Torride- Givenchy.Pozdrawiam Anula
              • Gość: akacha Re: Perfumy IP: *.* 11.03.03, 23:23
                anula :) ja UWIELBIAM angel :) mąż kupił mi w końcu taki flakon do napełniania ze źródełka angel - 50 ml, bo jestem uzależniona ;) mam go juz 2 lata - CUDO. Mam też krem do ciała angel, w pięknym słoju - już się kończy, ale skóra-aksamit po prostu.Eh, zmieniam zapachy, rzecz jasna, ale temu jestem najwierniejsza .aleście dały temat, mmmmmmmmmm :)akacha
      • Gość: ruszek Re: Perfumy IP: *.* 12.03.03, 22:59
        Ja też bardzo lubię Extravagance d`Amarige Givenchy. Mój mąż również jest jego wielbicielem. Twierdzi, że jest super sexy.Ostatnio przymierzam się do DKNY. Koleżanka zostawiła jego resztki na mojej kanapie, gdzie się opierała, a ja wąchałam to miejsce jak zahipnotyzowana. Strasznie mi się spodobał.A na lato może być Romance Ralpha Laurena.PozdrawiamKasia
    • Gość: Agnieszka_B Re: Perfumy IP: *.* 12.03.03, 12:22
      Ja rowniez jestem uzalezniona od zapachow!Swietnie czuje sie w Contradiction i Escape Calvina Kleina. Od 3 lat uzywam rowniez 212 Caroliny Herrery klasyczna i on ice (kolor turkusowy). Ta druga wersja zdecydowanie letnia. Tak jak wczesniej pisaly dziewczyny te zapachy przywodza mi wspomnienia, okreslone sytuacje i wybieram je zaleznie od nastroju. Ostatnio na polce zagoscilo Light Blue D&GCiekawa jestem jakie pachnace zakupy planujecie na lato!Pozdrawiam pachnaco!aga
      • Gość: bubu Re: Perfumy IP: *.* 12.03.03, 14:12
        Droga Agnieszko_B, nie wiem czy takie upodobania mają wszystkie Agnieszkai a le kiedy czytałam Twoją wypowiedź miałam wrażenie jakby była moja.Uwielbiam Calvina, Contradiction niedawno mi się skończył, w zamian na półeczce zawitało Light Blue, którego używam zamiennie z Caroliną 212. Oczywiście faworytem jest również Esceap podobnie jak ONE Calvina.A tak na marginesie czy jesteś może drobną blondynką? Podobno niektórzy potrafią dobrać perfumy, opierając się na wyglądzie i usposobieniu danych osób.
    • Gość: _misia_ Re: Perfumy,a niemowlę IP: *.* 13.03.03, 14:18
      Ale sie rozmarzyłam....A ja troche z innej beczki - powiedziano mi, że nie powinnam przy malutkim dziecku - niemowlaku - uzwać perfum, bo zapach drażni , uczula itp..Co emamy na to?To chyba jakis przesąd?Pozdrawiam_misia_
      • Gość: Joana Re: Perfumy,a niemowlę IP: *.* 14.03.03, 11:59
        To prawda, że zapach może uczylić maluszka(kiedy go przytulasz czy karmisz piersią).Więc lepiej perfumuj się przed wyjściem z domu albo używaj delikatnych zapachów.Ostatecznie możesz położyć pieluszkę na ramieniu nim przytulisz maluszka.
        • Gość: Agnieszka_B Re: Perfumy,a niemowlę IP: *.* 14.03.03, 17:08
          Musisz wybierac te o bardzo delikatnym zapachu i nie przesadzac z iloscia, a wszystko bedzie OK.
    • Gość: gosiaLachowska Re: Perfumy IP: *.* 13.03.03, 21:14
      mam cala kolekcje perfum i polecam Chanel Allure lub Madomaiselle ( czy jak to sie pisze :) )pozdrawiamgosia
    • Gość: EFFka27 Re: Perfumy IP: *.* 15.03.03, 02:52
      Mam 3 ktore lubie i pachne nimi w zaleznosci od nastroju, dnia itp :))) Elizabeth Arden 5 th avenue -uwielbiam ,ostatnio kupilam 2 butelki w marshallu bo akurat trafilam taniej wiec na zapassmile))Calvin Klain Contradiction - troszke ciezkie na poczatku a pozniej ach ten zapach..........orgazmy duszyA jak latam w dresie i z rozczochranymi wlosami spryskam sie swieza kwiatowa nuta JLo Jennifer LopezLubie tez Kenzo (butelka ze sloniem chyba) pachnaca cynamonem i czyms co powoduje ze twoja wyobraznia nosowa wariuje. Niestety niedostepne w usa a szkoda.Co jeszcze? to chyba moje perfumeryjne faworytki.Zawsze chcialam kupic Jade diora bardzo mi si epodoba ale jakos nigdy nie kupilam nie wiem czemu? Pachnie b interesujaco. A poza tym jest tyle innych zapachow ze az glowa bolismile Kiedy tylko ide do perfumerii przyciagam do domu lawine zapachow i pozniej juz nawet nie pamietam co jak pachnie wiec obstaje przy tych sprawdzonych i ulubionych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka